Meten is weten: de voordelen van een huidanalyse apparaat
gezondheid

Meten is weten: de voordelen van een huidanalyse apparaat

492Views

Een huidanalyse apparaat is een schoonheidstoestel dat jou als schoonheidsspecialist in staat stelt om een deskundige diagnose te stellen met behulp van de nieuwste technologie. Het schoonheidstoestel voert metingen uit en jij gaat met de resultaten aan de slag. Maar is een huidanalyse apparaat werkelijk zo handig? Wij bespreken de voordelen van een huidanalyse apparaat voor jouw salon!

Alleen experts hebben zo’n innovatief huidanalyse apparaat

Dat is het eerste wat de klant zal denken. Het bezit van een huidanalyse apparaat straalt namelijk direct op jou als schoonheidsspecialiste af. Het zet als het ware nog een extra streep onder jouw expertise. En dat heeft als voordeel dat de klant eerder voor jouw salon zal kiezen en voor de behandeling die jij voorstelt. De aanwezigheid van een huidanalyse apparaat gaat vaak als een lopend vuurtje door de vriendenkring. Is één klant overtuigd van jouw expertise, dan volgen er vaak meer.

Klanten hechten veel waarde aan techniek

Een huidanalyse apparaat kan met een druk op de knop vertellen welke huidaandoening een klant heeft en hoe deze het beste behandeld kan worden. Klanten hechten veel waarde aan het oordeel van een apparaat. Bevestig jij de diagnose van dit stukje techniek, dan ziet de klant dit als een tweede deskundige mening. Grote kans dat de klant akkoord gaat met je behandelvoorstel en gemotiveerd is om nieuwe behandelsessies te plannen.

Je omzet gaat omhoog

Wie een huidanalyse apparaat in de salon plaatst, merkt dat de omzet omhoog gaat. Dit komt deels doordat je meer klanten aantrekt, maar ook doordat de klanten gemotiveerder zijn. Je kunt namelijk de voortgang van de behandeling makkelijk volgen met het beeldmateriaal van het huidanalyse apparaat.

Daarnaast kun je het schoonheidstoestel voorstellen laten doen voor huidproducten die goed werken bij het type huid van de klant. Dit zijn natuurlijk producten die jij in je salon verkoopt. En als het huidanalyse apparaat de klant aanraadt het product te kopen, ziet hij of zij dit als een neutraal advies. Klanten zijn dus eerder bereid om jouw producten te kopen en je omzet gaat omhoog. Zo verdien je de investering in een huidanalyse apparaat snel weer terug.

Geef een antwoord