Tips voor een volle en verzorgde baard
gezondheid

Tips voor een volle en verzorgde baard

219Views

Het laten groeien van een baard lijkt zo gemakkelijk. Gewoon stoppen met scheren. Daar is toch helemaal niets aan? Toch komt hier meer bij kijken dan je misschien denkt. Je moet door periodes waarop je baard echt niet op zijn mooist is en het is niet altijd even gemakkelijk om een volle baard te laten staan. Dit is voor een groot deel afhankelijk van je genen. Het is dus een kwestie van volhouden, doorbijten en het vinden van het juiste baardmodel voor jouw gezicht en baardgroei. Maar hoe pak je dit aan? Hoe laat je jouw baard op de juiste manier uitgroeien zonder dat deze er onverzorgd uitziet?

Investeer in de juiste producten

Ten eerste is het belangrijk om in kwalitatieve producten te investeren. Denk hierbij aan trimtools zoals een safety razor. Dit is een veiligheidsscheermes waarmee je eenvoudig effectief en veilig kunt scheren. Zo voorkom je irritaties en wondjes en is het gemakkelijker om de baard bij te werken. Denk daarnaast ook aan een borstel en kam om de baard regelmatig te ontwarren. Dit is zeker prettig wanneer je zeer dik haar hebt.

Gebruik in elk geval dagelijks baardolie en regelmatig baardshampoo en conditioner. Op die manier ruikt je baard altijd lekker fris en zal deze een sterkere natuurlijke glans hebben.

Weersta de jeuk

We zullen er geen doekjes om winden. Het laten groeien van je baard gaat jeuken. Daar is niets aan te doen. Bereid je hier goed op voor en houd vol. De jeuk is vooral de eerste week het ergst. Daarna zal dit steeds verder afnemen en heb je jezelf door de ergste jeukfase heen geslagen. Geef ook niet toe aan de verleiding om je baard te vroeg bij te knippen om maar van de jeuk af te zijn. Wacht af en geef je baard echt minimaal vier weken de tijd om goed te groeien. Dan zie je pas echt waar je mee te werk kunt gaan.

Bepaal tot waar je de baard wil

Nu is het verstandig om over baardmodellen na te denken. Tot waar wil je je baardgroei door laten lopen? Maak gebruik van de beste baardtrimmer om deze vervolgens op de juiste manier bij te werken.

Niet elke man is gezegend met een volle baard. Sommige mannen ervaren heel veel lichtere plekken waardoor ze niet in staat zijn om een volledige baard te laten groeien. Hier is weinig aan te doen. Rond je vijfendertigste is je gezichtsbeharing compleet. Daarna zal het niet meer veranderen. Als je ook dan nog geen volle baard kunt laten groeien, zal dit ook niet meer gebeuren. Dit heeft vooral met je genen te maken. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen baardje kunt laten staan. Probeer in dit geval een model te vinden die jouw gezichtsbeharing complimenteert.

Vind je het lastig om te bepalen welke baard bij jou past? Of durf je het niet aan om deze zelf te trimmen? Vraag dan zeker de allereerste keer een barbier om hulp.

Geef een antwoord