Hoe zorg je goed voor je huid en al haar huidlagen
gezondheidTrends

Hoe zorg je goed voor je huid en al haar huidlagen?

327Views

We houden allemaal van een mooie zachte en gezonde huid. Maar hoe kun je dit het beste verzorgen? We vertellen jou hier over de verschillende huidlagen en geven een aantal tips voor het verzorgen van je huid.

Hoe ziet je huid eruit?

Je huid bestaat uit 3 verschillende huidlagen met allemaal een aparte functie. Dit zijn de opperhuid, lederhuid en onderhuids bindweefsel.

De opperhuid is de buitenste laag van je huid, oftewel de huidlaag die je kunt zien. Deze opperhuid bestaat uit 5 verschillende lagen met elk een eigen functie. Zo is er een laag die zorgt voor je huidskleur, het buitenhouden van ziekteverwekkers en een laag die beschermt tegen bacteriën en schadelijke invloeden van buitenaf.

De lederhuid is de middelste huidlaag. Hierin vind je zweetklieren, bloedvaten, haarwortels, talgklieren en zenuwuiteinden. Door de zenuwuiteinden voel je onder andere temperatuur en pijn.

Het onderhuids bindweefsel is de onderste laag van je huid en bestaat uit bindweefsel, bloedvaten, zenuwvezels en vetcellen. Deze huidlaag zorgt voornamelijk voor bescherming van je lichaam en het opslaan van energie en overtollig vet.

Wil je hier meer over weten? Je leest het in deze blog over huidlagen.

Tips voor het verzorgen van je huid

De huid heeft een belangrijke functie in je lichaam. Het is tenslotte ook het grootste orgaan. Daarom mag een goede verzorging natuurlijk niet ontbreken. Hier geven we een aantal tips voor het verzorgen van je huid en al haar huidlagen.

Bescherm je huid tegen de zon

Laten we gelijk beginnen met een van de belangrijkste onderwerpen: bescherm je huid tegen schadelijke UV-straling. We houden allemaal van de zon, maar de zon kan ook zorgen voor schade aan je huid. Het is hierdoor belangrijk om je huid goed in te smeren met een (natuurlijke) zonnebrandcrème.

Rook niet en drink met mate

Het drinken van alcohol en roken worden in verband gebracht met vroegtijdige huidveroudering. Het beste voor je huid is dus om helemaal niet te drinken en roken. Kun je je biertje, wijntje of sigaretten niet missen? Zorg er dan voor dat je dit met mate doet.

Drink voldoende water

Je huid bestaat voor een groot deel uit vocht, dus het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Drink dus minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag.

Goede nachtrust

Na een korte nacht slaap, zie je dit gelijk aan je gezicht. Zo zorgt vermoeidheid voor donkere kringen onder je ogen. Zorg dus voor voldoende slaap en vermijd stress.

Eet gezond

Eet gevarieerd met voldoende groente en fruit. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. Zorg voor een dieet met voldoende vitamine A, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B8, vitamine C, jodium, koper en zink. Dit zijn allemaal nutriënten die effect hebben op je huid.

Ken je Smoothly skincare al? Zij helpen jou bij het verzorgen van je huid van binnenuit. Dit doen ze door 100% plantaardig supplementen beschikbaar te maken met de belangrijkste nutriënten voor de inwendige huidverzorging!

Geef een antwoord