Welke valkuilen kan je best vermijden bij matcha thee?
gezondheid

Welke valkuilen kan je best vermijden bij matcha thee?

546Views

Als je nog geen fan bent van matcha thee dan mis je iets. Wij geven je mee waarom je matcha thee zou moeten drinken en welke fouten je best kan vermijden. Het groene poeder bevat L-theanine, deze stof zorgt ervoor dat je een vredig en rustig gevoel krijgt, in tegenstelling tot cafeïne. Bovendien bevat het heel erg veel antioxidanten. Ook bevat het groene poeder chlorofyl, dit zorgt ervoor dat de zware metalen uit je lichaam worden afgevoerd. Niet alleen zorgt matcha thee voor een ongelofelijke energieboost. Het bevordert gewichtsverlies en zorgt ervoor dat het jouw huid terug laat stralen. Bovendien is het drankje heerlijk en je kan er ongelofelijk creatief mee zijn. Wij vertellen je alvast wat je wel moet doen en wat je niet moet doen als je van plan bent je te wagen aan matcha thee.

Waar kan je best allemaal rekening mee houden?

Wanneer je van plan bent matcha te kopen in de winkel moet je op een aantal zaken letten. Zo is het belangrijk dat je voor pure matcha kiest zonder ook maar enige toevoegingen. Hierbij is het belangrijk dat je het etiket nakijkt, soms wordt matcha vermengd met andere ingrediënten zoals andere thee of suiker. Je moet er dus voor zorgen dat je matcha poeder hebt van de beste kwaliteit. Kijk ook naar de kleur, deze moet mooi groen zijn. Bovendien is het belangrijk dat je de matcha op een donkere plek bewaart, koop dus een potje dat de matcha goed beschermt tegen lichtinval. Een andere handige tip is dat wanneer je een potje matcha geopend hebt dat je het best in de frigo kan bewaren.

 Wanneer drink je matcha?

Je kan de matcha thee best niet op een lege maag drinken, maar best een halfuurtje na het eten. Daarnaast kan je het ook best houden bij een gemiddelde van twee kopjes per dag. Net zoals bij koffie of thee moet je wel uitkijken dat je er ‘s avonds niet te veel van drinkt, de matcha thee heeft zoals eerder gezegd een opwekkend effect.

Hoe bereid je de matcha?

Het wordt bereid door een derde van een lepeltje poeder in een kopje te doen en daar ongeveer 150 ml water aan toe te voegen. Daarna kan je best goed roeren of kloppen met een bamboe borsteltje en dan kan je eindelijk genieten van een heerlijk kopje matcha thee.

Wat is de prijs van matcha?

Wil je echt weten dat je matcha van goede kwaliteit is? Kies dan niet voor de goedkoopste, voor matcha betaal je al snel 20 euro voor slechts 30 gram. Je komt met deze hoeveelheid gelukkig wel erg lang toe. Natuurlijk bestaan er ook goedkopere versies, maar die zijn vaak van een mindere kwaliteit. Zo is de productie van matcha erg arbeidsintensief, daarom de prijs. Je kan de prijs zeker niet vergelijken met bijvoorbeeld groene thee. Ben jij ook benieuwd welke voordelen matcha op jouw lichaam heeft? Schaf een potje matcha aan en ontdek de voordelen!

Geef een antwoord