De leukste spellen voor een vriendavond
Vrije Tijd

De leukste spellen voor een vriendenavond

559Views

Ben jij van plan om binnenkort weer eens af te spreken met wat goede vrienden? Er zijn veel leuke spellen en activiteiten om de avond wat op te vrolijken. Zoek jij wat goede voorbeelden en inspiratie voor het organiseren van een leuke vriendenavond? In dit artikelen hebben wij de leukste tips en spellen voor jou op een rijtje gezet.

Partyspellen

Wat natuurlijk altijd leuk is, is om een partyspelletje te gaan doen. Dit zijn spellen die je doet met een grotere groep mensen, vaak in verschillende teams. Het gaat er hierbij vooral om dat je plezier maakt en dat iedereen het naar zijn zin heeft. De spellen hebben meestal wel een winnaar en verliezer, maar dat is niet het belangrijkste. Een populair en leuk spel om te spelen is 30 seconds. Hierbij krijg je om de beurt een lijst met meerdere begrippen, die je teamgenoten moeten raden. Het is natuurlijk niet toegestaan om het woord (of een deel hiervan) te gebruiken in je uitleg. Dit is een simpel spel dat je gemakkelijk kunt spelen door zelf kaartjes te maken of een applicatie op je telefoon te gebruiken. Je hebt ook Hints, waarbij je een begrip moet uitbeelden in plaats van beschrijven. Beide spellen zijn erg leuk en zorgen voor veel grappige situaties.

Andere leuke partyspellen zijn bijvoorbeeld Halli Galli en minder bekend, Weerwolven. Voor dit spel heb je wat meer spelers nodig, namelijk minimaal acht. Iedereen krijg aan het begin van het spel een rol aangewezen, door middel van een kaart. Je kunt een burger zijn of een weerwolf. Het is de bedoeling dat de burgers raden wie de weerwolven zijn, voordat zij de burgers allemaal hebben laten verdwijnen. Ook dit spel kun je gemakkelijk spelen door zelf kaartjes te maken. Een uitgebreide uitleg van het spel met regels, is online te vinden.

Overige spellen

Er zijn hiernaast nog veel meer spellen die je kunt spelen. Zo heb je natuurlijk allerlei bordspellen en kaartspellen. Als je een avondje gaat drinken met vrienden, is het ook leuk om een drankspel te spelen of bedenken. Dit is mogelijk bij bijna ieder spel dat je speelt. Zelfs bij het kijken van een film of een sportwedstrijd. Bedenk bijvoorbeeld een zin of een bepaald moment waarbij je een slok moet nemen.

Als jullie sportliefhebbers zijn en afspreken om met elkaar een wedstrijd te gaan kijken, is het ook leuk om geld in te zetten op de wedstrijd. Vanaf 1 oktober is het officieel legaal om online te gokken in Nederland. Je kunt dus ook legaal inzetten op sportwedstrijden, zoals bij voetbal. Als je op zoek bent naar een goede bookmaker, kun je informatie vinden op wedwiki.nl/bookmakers. Als jullie met elkaar inzetten, is het verstandig om allemaal in te zetten op hetzelfde team of dezelfde score. Dan winnen jullie allemaal samen, wat natuurlijk wel zo leuk is!

Geef een antwoord