Samenwonen? Tips om de inrichting wat meer voor allebei te maken
AlgemeenWonen

Samenwonen? Tips om de inrichting wat meer voor allebei te maken!

627Views

Eindelijk hebben jullie de knoop doorgehakt. Samenwonen, een ontzettende grote stap in jullie relatie. Tegelijkertijd ook een hele leuke. Maar waar moet je allemaal aan denken als je gaat samenwonen? En dan natuurlijk niet alleen het praktische gedeelte met betrekking tot rekeningen, maar ook als het gaat om het interieur. Zeker wanneer één van jullie bij de ander intrekt. Het kan dan heel lastig zijn om je echt ‘thuis’ te voelen als je zelf niet bij hebt gedragen bij het interieur. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Daarom enkele tips om de inrichting net wat meer voor allebei te maken, zodat jullie je allebei thuis voelen in huis.

Pas de slaapkamer aan

Ten eerste is het belangrijk om aan praktische dingen te denken. Lig je nu bijvoorbeeld nog in een eenpersoonsbed? Dan wordt het uiteraard tijd voor een tweepersoonsbed met een tweepersoons matras 160 bij 200. Zodat er voldoende slaapplek is voor allebei. Denk ook aan de ruimte in de kledingkast. Is er op dit moment voldoende ruimte voor de kleding van jullie allebei of zal er wellicht nog een kast nodig zijn?

Pas de slaapkamer in elk geval als eerst aan. Dit is één van de belangrijkste ruimtes van het huis en wanneer hier te weinig ruimte aanwezig is, zal dit er tegelijkertijd voor zorgen dat je partner zich veel minder snel thuis voelt. Een goed bed dus en voldoende ruimte voor de kleding, dan heb je al een grote slag geslagen.

Maak ruimte voor zijn of haar spullen

Het is goed om ook over de spullen van je partner na te denken. Natuurlijk kan je niet alles uit twee woningen in één woning proppen. Er zullen dus compromissen gesloten moeten worden. Jij moet wellicht een aantal meubels of accessoires verwijderen en hij of zij moet dit ook doen. Maar probeer wel de juiste balans te vinden. Het is niet de bedoeling dat je partner alles achter moet laten en jij niks zal veranderen in huis. Maak daarom ruimte voor zijn of haar spullen en overleg met elkaar. Probeer de juiste balans te vinden tussen elkaars spullen. Zo voelt het meer als één woning en voelen jullie je hier allebei in thuis.

Kies een nieuw kleurenpalet

Het kleurenpalet in huis is natuurlijk heel persoonlijk. Dit is hetgeen wat jouw woning echt een thuis maakt. Laat zien waar jij voor staat. Daarom is het juist goed als je gaat samenwonen om wat nieuwe kleuren toe te voegen of alle muren zelfs een geheel andere kleur te geven. Bespreek samen wat jullie mooi vinden en maak beslissingen die voor beide partijen goed zijn.

Bovendien voelt het goed om samen in huis bezig te zijn en een mooi plekje voor jullie allebei te maken. Door het maken van veranderingen voelt een huis dan veel meer een thuis. Ook voor je partner die bij jou is ingetrokken. Bovendien is het verven van een muur relatief eenvoudig en hoeft het ook niet heel veel geld te kosten.

Geef een antwoord