Drie redenen waarom water drinken belangrijk is
gezondheidTrendsVrije Tijd

Drie redenen waarom water drinken belangrijk is

620Views

Water drinken is erg belangrijk. Althans, dat zegt iedereen. Maar waarom dit zo belangrijk is, vertelt eigenlijk niemand erbij. Echter hebben ze wel gelijk. Deze blog zal drie redenen geven waarom het belangrijk is om water te drinken. 

1. Water helpt ter verkoeling

Hoe warmer het is, hoe belangrijker het is om water te drinken. Dit heeft alles te maken met jouw waterpeil. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam niet oververhit raakt. Een manier om dat te doen, is door te zweten. Jouw lichaam stoot water af, om zo warmte kwijt te raken. Maar, dit water vult zichzelf niet automatisch bij: hiervoor moet je water drinken. 

2. Water helpt bij lichaamsreiniging

Om jouw lichaam van binnen goed schoon te houden, werken jouw nieren de hele dag door. Maar, hiervoor hebben zij wel water nodig. De nieren verwijderen de afvalstoffen uit jouw lichaam, en sturen dit vervolgens naar de blaas. Via de blaas verlaten de afvalstoffen je lichaam, namelijk wanneer je moet plassen. 

Dit is niet het enige lichaamsproces waarvoor water nodig is, want een ander proces is bijvoorbeeld de spijsvertering. De spijsvertering zorgt ervoor dat de stoffen die jij d.m.v. voedsel binnenkrijgt, worden afgebroken. Deze stoffen worden je hele lichaam doorgepompt, namelijk door het bloed. Zonder water te drinken, kan jouw bloed dit minder goed doen. 

3. Water helpt bij concentratie

Water helpt jouw concentratiepeil hoog te houden. Wanneer jouw lichaam merkt dat er sprake is van een vochttekort, gaat jouw concentratie automatisch omlaag. Het is dus belangrijk om goed te blijven drinken, voor het geval jij een goede concentratie ergens voor nodig hebt, zoals bijvoorbeeld je werk, of je school. Wanneer jij een belangrijk examen hebt, wordt het dus ook aangeraden om goed wat water te drinken. 

De waterfles

Een goed hulpmiddel dat jou kan helpen met het genoeg binnenkrijgen van water, is de waterfles. Bij MyMepal hebben ze een ruim assortiment in verschillende waterflessen, waardoor jij zeker weten een leuke fles kan vinden. Zo zijn er flessen in verschillende maten, en zijn er flessen met een leuke print. Ook zijn er thermoflessen beschikbaar; deze zorgen ervoor dat jouw water te allen tijde lekker koud blijft. 

Geef een antwoord