De reden waarom ledverlichting beter is voor je portemonnee!
gezondheidTrendsWonen

De reden waarom ledverlichting beter is voor je portemonnee!

551Views

Je ziet het steeds meer: ledverlichting. Dit is erg logisch, want er zijn een heleboel voordelen aan ledlampen waar je waarschijnlijk helemaal niet vanaf weet. Naast dat ze veel beter zijn voor het milieu, zijn ze ook nog eens goed voor je portemonnee. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Investering voor later

Wanneer je ledlampen gaat kopen, zal je zien dat ze wat meer kosten dan andere lampen, zoals gloei- of halogeenlampen. Laat dit je vooral niet afschrikken. Het lijkt nu misschien veel duurder, maar ledlampen zijn een goede investering en zullen je op de lange termijn veel geld besparen. Ze gaan namelijk veel langer mee dan bijvoorbeeld gloeilampen. Deze geven je vaak maar 2000 uur aan licht, terwijl ledlampen je voor wel 50.000 uur aan licht voorzien. Dit is dus 25 keer zo lang! In de tijd dat één ledlamp brandt, zou je dus 25 nieuwe gloeilampen moeten kopen. Het is dus veel voordeliger om te kiezen voor ledlampen!

Lagere energierekening

Naast dat ledlampen zelf op de lange termijn veel goedkoper zijn, zorgen ze ook voor een lagere energierekening. Ze zijn namelijk een stuk energiezuiniger dan gloei- of halogeenlampen. Ledlampen zetten namelijk wel 90% van hun energie om in licht, terwijl gloeilampen maar 10% van de energie gebruiken voor licht en de rest omzetten in warmte. Ledverlichting gebruikt dus veel minder energie, en de energie die wel wordt gebruikt wordt efficiënter mee omgegaan. Je zal met ledlampen dus veel besparen op je energierekening!

Soorten ledlampen

Ben je dus van plan om ledlampen aan te schaffen? Er is genoeg keus! Er zijn namelijk allerlei soorten ledlampen op de markt, dus er is altijd wel een stijl die bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan ledpanelen voor in een grote kantoorruimte. Of ga voor mooie led downlights voor in je keuken. En wist je dat je tegenwoordig ook ledlampen kunt kopen die van kleur kunnen veranderen? Ideaal voor wanneer je graag een romantische sfeer wil creëren met mooi warmgeel licht, of juist wanneer je een feestje hebt en gebruik wil maken van het disco-effect!

Geef een antwoord