Kunnen we de vleermuis redden?
Vrije Tijd

Kunnen we de vleermuis redden?

485Views

De kans is groot dat je de laatste tijd best het één en ander hebt gehoord over de vleermuis. Deze prachtige beesten zien hun woon- en leefruimte namelijk steeds verder krimpen door onder andere zaken als de groei van de bevolking. Dit resulteert de laatste jaren in een bepaalde afname van het aantal vleermuizen en dit is toch wel iets wat écht tegen willen gaan. Gelukkig zijn er best wat dingetjes die jij gemakkelijk kunt doen. Zo kun je er, vooral wanneer je wat buiten de stad woont, gemakkelijk voor zorgen dat de vleermuis in jouw tuin terecht kan en ook wanneer je in de stad woont, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om dit prachtige beestje te redden. Hoe je dat doet, lees je in deze blog!

Leven en laten leven

Een vleermuis is van nature erg schuw. De kans is best groot dat je in je leven nog nooit een vleermuis hebt gezien, want deze prachtige beesten komen enkel en alleen tevoorschijn als het wat begint te schemeren. In deze tijd gaan ze op jacht en zoeken ze naar voldoende voedsel. Het is vanzelfsprekend dat vleermuizen vooral in een wat rustigere omgeving verblijven, want tussen al dat stadsverkeer is het bijna geen doen voor een vleermuis. Hoe we de vleermuizen toch wat kunnen reden in de steden? Vooral lekker met rust laten! Wanneer we een vleermuis zien, zijn we al snel geneigd om hier achteraan te lopen, hier wat foto’s van te maken en dit beestje simpelweg wat onder druk te zetten. Dit zorgt er op de lange termijn vooral voor dat een vleermuis zich enkel en alleen in de wat rustigere omgevingen gaat settelen.

Een vleermuiskast

Hoe we deze prachtige beesten ook een beetje tegemoet kunnen komen, is door een zogeheten ‘vleermuiskast’ op te hangen. Deze kasten zijn, zoals je waarschijnlijk al aan had zien komen, speciaal gemaakt voor vleermuizen. Vleermuizen kunnen zich in deze kasten settelen en kunnen zich vooral even ongestoord focussen op wat zij belangrijk vinden en vooral op de dingen zoals de natuur had bedoeld!

Geef een antwoord