5 voordelen van rolluiken in de zomer
AlgemeenWonen

5 voordelen van rolluiken in de zomer

848Views

De zomer is in ons land inmiddels alweer afgelopen en dus moeten we ons weer gereedmaken voor de winter. Toch is het verstandig om ook alvast na te denken over de zomer van volgend jaar. De kans is namelijk groot dat het dan een stuk warmer wordt dus je moet jezelf hierop voorbereiden. Een rolluik kopen is daarom een goed idee. In de winter kan dit type raambekleding veel voordelen bieden, maar ook in de zomer is dit zeker het geval. Net als een uitvalscherm moet je dus een rolluik gebruiken tijdens de warme maanden vanwege de onderstaande pluspunten.

Houd de hitte buiten

Wist je dat bijna 90 procent van de warmte in je huis via de ramen wordt doorgegeven? Terwijl gordijnen en jaloezieën hierbij kunnen helpen, kunnen ze je simpelweg niet hetzelfde isolatieniveau bieden als rolluiken. Waarom? Omdat gordijnen en jaloezieën zo zijn ontworpen dat ze precies in je raamkozijn passen, terwijl rolluiken een barrière vormen voor een aanzienlijk betere isolatie. Ook in de winter is dit erg handig!

Voeg een extra beveiligingslaag toe

Rolluiken zorgen voor een extra beschermingslaag door te voorkomen dat inbrekers je woning van binnen kunnen zien. Zo krijgen ze geen duidelijk beeld van je huis. Inbrekers gebruiken vaak ramen om het huis binnen te komen, omdat ze vaak onbeschermd zijn en gemakkelijk in te breken. Het hebben van een rolluik zal de inbrekers doen aarzelen om binnen te komen, omdat de luiken het moeilijk maken en het risico verhogen om het huis binnen te komen. Ook doen ze dit vaak in de zomer aangezien veel mensen in deze maanden op vakantie zijn. Rolluiken kunnen je woning dan beschermen.

Houd insecten en ongedierte weg

Vliegende insecten kunnen irritant zijn als je hele woning vol zit met deze vervelende muggen. Door de rolluiken naar beneden te houden, blijven ze weg omdat ze het licht van het huis niet kunnen detecteren. Evenzo, als je het rolluik een beetje open houdt, kun je frisse lucht krijgen terwijl je ongedierte zoals vliegen en wespen op afstand houdt. Hierdoor kun je heerlijk slapen in de nacht zonder dat je constant gezoem hoort in je slaapkamer.

Bied wat brandbeveiliging

Op sommige locaties kan het seizoen van de zomer ook het seizoen van vuur betekenen, al is dit normaal gesproken in Nederland niet het geval. En hoewel geen enkel raamluik volledig brandveilig is, kan het installeren van aluminium rolluiken je de beste bescherming bieden tegen stralingswarmte van bosbranden en rondvliegende sintels, die anders een brand in je huis zouden kunnen veroorzaken. In andere gevallen kunnen de rolluiken ook wat brandbeveiliging bieden.

Zorg voor stilte

De zomer is ook het seizoen van feesten en hoewel we allemaal van een feestje houden, waarderen we het lawaai van andermans feestjes niet altijd! Kwalitatieve rolluiken kunnen het geluid van buiten met meer dan 50 procent verminderen! Je kunt dus heerlijk slapen, zelfs als je buren een feestje hebben georganiseerd. Het geluid zal niet helemaal gestopt worden door de luiken, maar ze zullen wel gedeeltelijk helpen.

Geef een antwoord