Welke vloerkleden zijn geschikt voor buiten
Wonen

Welke vloerkleden zijn geschikt voor buiten?

750Views

In de zomer fijn buiten in je eigen tuin in de zon zitten. Dit klink toch wel aantrekkelijk. Een mooie launchset, de barbecue, en de parasol staan al klaar. Wat zou je nou kunnen missen? Het antwoord is een vloerkleed voor buiten! Vaak staan de tuinmeubels op buitentegels. Deze kunnen overdag een heel warm worden omdat ze de hele dag in de zon staan en ’s avonds heel koud omdat de temperatuur daalt. Je kunt doen niet gemakkelijk met je blote voeten rondlopen. Een buitenkleed van Webkarpet maakt dit een stuk comfortabeler. Ook helpt een buitenkleed om een knusse sfeer in de tuin te creëren. Niet alle vloerkleden zijn echter geschikt om buiten neer te leggen. Daarom leg ik in deze blog meer uit over buitenkleden voor in de tuin.

Sterk materiaal

Niet alle materialen kunnen gebruikt worden wanneer je vloerkleed voor buiten zoekt. Het meest gebruikte materiaal voor een buitenkleed is polypropleen. Dit wordt gebruikt omdat het een heel sterk materiaal is dat tegen bijna alles bestand is. Het gaat niet snel stuk en gaat heel lang mee. Andere materialen zoals wol of sisal zouden niet geschikt zijn voor een vloerkleed in de tuin. Deze materialen doen het namelijk niet goed in de buitenlucht omdat ze niet bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

Door de wind en regen

Buitenkleden moeten tegen een stootje kunnen. Het liefste laat je een buitenkleed ook altijd liggen. Als je het kleed elke avond of elke keer als het regent snel naar binnen moet schouwen, is het ook niet handig. Dan kun je wel bezig blijven. Nederland staat namelijk niet bekend om haar zonnige weer. Doordat de vloerkleden gemaakt zijn van polypropleen zijn buitenkleden goed bestand tegen verschillende weeromstandigheden. Een vloerkleed van polypropleen kan tegen regen, sneeuw, en zonnig weer. Daarnaast is een vloerkleed van polypropleen weer snel droog als deze nat is geworden door de regen. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je dagen lang met een nat buitenkleed blijft zitten.  Binnen enkele uren na een regenbui kan je weer buiten in de tuin genieten.

Alle kleuren en maten

Ondanks dat een vloerkleed voor buiten is, betekend natuurlijk niet dat het geen mooi vloerkleed mag zijn. Net als andere vloerkleden zijn buitenkleden in allerlei kleuren en maten te verkrijgen. Het kleed moet namelijk wel bij jouw tuinmeubelen passen. Je interieur binnen is net zo belangrijk als je interieur buiten. Mocht je nou niet de juiste maat kleed kunnen vinden dan kun je er ook een op maat laten maken. Hierdoor weet je zeker dat het kleed precies onder jouw tuinmeubelen past. Wacht dus niet langer en ga snel een buitenkleed halen voor bij jouw in de tuin halen. Zo kun jij optimaal van je tuin genieten.

Geef een antwoord