Hoe maak je een terrasoverkapping
Wonen

Hoe maak je een terrasoverkapping?

659Views

De nieuwste trend voor in de tuin is tegenwoordig een Terrasoverkapping. Echt nieuw is een terrasoverkapping natuurlijk niet. Het wordt al jaren lang gebruikt in tuinen, maar het is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Als je hebt beslist dat je een terrasoverkapping in de tuin wil, sta je ook voor keuzes zoals waar in de tuin wil ik de overkapping, van welk materiaal moet de terrasoverkapping zijn, en in welke vorm wil ik de overkapping. Hierin kunnen de hoeveelheid opties die er bestaan nog al verwarrend zijn. Vooral als je de verschillen tussen materialen niet weet.  Daarnaast is er niet een standaard terrasoverkapping. Er zijn vele mogelijkheden. Voordat je begint is het belangrijk om eerst jezelf te verdiepen in de wereld van terrasoverkappingen. Zorg dat je de juiste kennis hebt en dat je weet wat je wil. Of je nu zelf een terrasoverkapping wil maken of er een wil laten bouwen door een specialist, je kunt alles wat je nodig hebt voor een terrasoverkapping vinden bij Lorangerie.nl.

Materialen voor de frame

Er zijn meerdere materialen waarvan een terrasoverkapping gemaakt kan worden. De meest voor de hand liggende optie is hout. Dit materiaal wordt vaak gebruikt en is makkelijk materiaal om in de tuin te gebruiken. Het is stevig materiaal waardoor het niet snel breekt en je hoeft je niet druk te maken om roest. Hier moet je wel voor uitkijken als je metaal gebruikt voor het geraamte van de overkapping. Een andere optie is aluminium. Ook aluminium is stevig materiaal wat niet snel kapot gaat. Daarnaast is het gemakkelijk om te gebruiken. Tegenwoordig wordt aluminium veel gebruikt om bijvoorbeeld een wand tegen de overkapping te maken.

Ook een belangrijk onderdeel van het frame van de overkapping is de fundering. Dit moet je zeker niet vergeten! Zonder de fundering gaan de palen van de terrasoverkapping namelijk verzakken. Als dit gebeurd is er maar een oplossing. Namelijk alles slopen en opnieuw beginnen. Voor de fundering van de terrasoverkapping wordt altijd beton gebruikt. Hierdoor ben je verzekerd van een stevige fundering waar jouw terrasoverkapping op komt te staan.

Materialen voor het dak

De keuze voor de materialen van het dak zijn vaak meer afhankelijk van je persoonlijke smaak. Ook voor het dak zijn meerdere opties mogelijk: lamel, polycarbonaat, of glas.  De eerste optie is een lamellen dak. Bij zo’n soort dak komen er lamellen planken op het dak te liggen. Houdt er wel rekening mee dat dit dus het dak niet helemaal dekt. Als het regent blijf je met dit dak dus niet droog. Als je graag buiten zit als het ook wat slechter weer is, is een lamellen dak niet de beste keuze. Een tweede optie is glas. Dit dekt het dak wel helemaal waardoor je gemakkelijk buiten kan blijven zitten zelfs als het regent. Het voordeel van een glazen dak is dat je toch nog van de zon kan genieten ook al zit je onder een overkapping. Dit geldt ook als je een glazen wand maakt voor de terrasoverkapping. Je kunt nog steeds van je tuin genieten en bent toch afgeschermd van het weer. Een derde optie is bijvoorbeeld polycarbonaat. Dit is makkelijk te onderhouden en gaat lang mee. Daarnaast is een polycarbonaat dak goedkoper dan een glazen of lamellen dak. Maar alle drie zijn prima materialen om een terrasoverkapping mee te maken.

Geef een antwoord