Digitaal
Trends

Papier naar digitaal

626Views

Tegenwoordig gaat bijna alles van papier naar digitaal. Veel papierwerk wordt digitaal omgezet. De reden hiervan is dat digitaal de dingen versturen en ontvangen veel sneller is dan met de post versturen. Zelfs het versturen van ondertekende brieven kunnen tegenwoordig digitaal. 

Weerstand

De oudere mensen hebben toch wel wat weerstand tegen al het digitaliseren van de gegevens. Voor hen zijn deze veranderingen ook gewoon heel erg moeilijk. Ze sturen liever via de post wat op. 

Van papier naar digitaal verwerken

Wanneer jij zelf ook alles van papier naar digitaal wilt hebben moet je eerst alles wat op papier staat inscannen en op je computer zetten. Tegenwoordig kan je dat soort dingen op een cloud zetten en heb je geen opslag nodig bij je eigen computer. Ook hebben banken, gemeenten, instanties en overheid ook alles digitaal. Daardoor kan je ook veel digitaal bekijken. Alles wat jou aangaat kan je dan daar vinden in je eigen account. In feite heb je alles in 1 oogopslag bij elkaar. 

Maar wat als het een groot bestand is?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt: hoe verstuur ik een groot bestand? Eigenlijk is dat heel erg eenvoudig. Tegenwoordig hebben we natuurlijk dropbox en onedrive. Die maken het mogelijk dat je bestanden kan delen met een ander op een veilige manier. Je stuurt de desbetreffende persoon een link met het document wat ze nodig hebben. Dan kunnen ze nergens anders bij als alleen dat document. Dit werkt ook goed voor thuiswerkers. Door de clouddiensten is er veel mogelijk gemaakt. 

Er zijn ook zeker wel speciale sites waar je grote bestanden kan versturen. Wanneer je dat opzoekt via google kan je er zeker wel wat betrouwbare sites vinden. Zorg altijd wel dat je goed oplet wat de voorwaarden en regels zijn. Niet alle sites gaan even vertrouwelijk met je gegevens om. 

Bij de e-mail providers kan je natuurlijk ook wel veel verzenden maar wanneer je foto’s wilt verzenden dan is dat helemaal niet gemakkelijk. Vaak moet je meerdere mails versturen als je alles wilt doormailen. 

Is woorden tellen verstandig?

Nu moet je niet denken dat als jij een geschreven mail je de woorden moet tellen om een niet te groot document te versturen. Woorden tellen is alleen handig in een document wanneer je iets moet schrijven die maar uit een aantal woorden mag bestaan. Eigenlijk is het een tool woorden tellen. En het is een tool die iedereen wel kan gebruiken. Het online woorden tellen kan je zo instellen dat je zinnen, woorden, karakter en paragrafen laat mee telen. Veel bloggers gebruiken de woorden tellen. Ze willen wel wat vertellen maar een heel erg lang verhaal is dan geen optie. Door het gebruik ervan schrijven hun duidelijke teksten. 

Ook veel online marketeers gebruiken een woorden teller. Dit is in hoofdzaak omdat ze teksten schrijven met een bepaald aantal woorden. En juist dan is een woorden teller erg handig om te gebruiken. Vaak zit er bij woorden tellers ook een lezers score bij. Dan kan je meteen zien of je tekst juist geschreven is. 

Geef een antwoord