Een make-over van jouw eetkamer
AlgemeenTrendsWonen

Een make-over van jouw eetkamer

989Views

Is jouw eetkamer een beetje saai of wil je weer eens wat nieuws in deze ruimte? Je kunt daar makkelijk verandering in brengen. De eetkamer hoef je namelijk niet alleen te gebruiken om te dineren, steeds vaker wordt de eetkamertafel de plek om bij elkaar te komen. Of het nu is om te werken, een spel aan te spelen, een kop koffie te drinken of huiswerk te maken; de eetkamer kan voor veel meer worden gebruikt dan alleen het avondeten nuttigen. Kan jouw eetkamer wel een make-over gebruiken? Of een opknapbeurt zodat hij weer wat gezelliger en leuker eruit ziet? Lees dan deze tips voor een gezellige en leuke eetkamer.

Verf je muur of wees creatief met behang
Je kunt gemakkelijk een hele andere look aan de kamer geven door een muur opnieuw te verven of te behangen. Kies een vrolijke kleur op de muur voor meer gezelligheid of kies een contrast kleur met de rest van je inrichting. Ook kun je de muur speels verven door bijvoorbeeld vlakken op de muur aan te brengen. Daarnaast kun je ook je muur behangen. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld door restjes behang in stroken op de muur aan te brengen, hierdoor lijkt de eetkamer gelijk optisch een stuk breder. Ook kun je verschillende soorten vormen aanbrengen. Heb je nog een oude kast of plank? Die kun je ook op een leuke manier bekleden met vrolijk geprint behang. Een andere manier om je muur vrolijk of op een andere manier te bekleden is door gebruik te maken stoere materialen. Maak bijvoorbeeld een wand met bakstenen of een muur met betonlook. Tegenwoordig heb je ook hele leuke planken die je tegen een wand kunt aanbrengen, hierdoor heb je gelijk een heel ander zicht.

Kleed de ruimte aan met kasten en accessoires
Een ander idee is om een open kast in de eetkamer te plaatsen. Een open kast zorgt niet alleen voor meer opbergruimte maar kan ook een sfeermaker zijn. Je kunt er namelijk een hoop leuke accessoires op kwijt. Je kunt planken vullen met servies, kookboeken of leuke accessoires. Heb je nog ruimte over? Zet er dan een paar leuke planten neer of een leuke lijst. Daarnaast is de lamp boven de eetkamer ook een goede sfeermaker. Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere lamp om indruk te maken. Heb je een industriële inrichting? Kies dan voor een fabriekslamp of een balk met peertje. Heb je meer een botanische inrichting? Dan kun je ook een rotan lamp ophangen. Met de juiste verlichting creëer je zo weer veel meer sfeer in de eetkamer.

Als laatste kun je natuurlijk ook nog kijken naar de meubels die er staan. Heb je nog een mooie eetkamertafel of kan deze wel een likje verf gebruiken? Ook is het leuk om veel stoelen te hebben in diverse stijlen.  Je kunt variëren in kleur, maar ook het ontwerp van de stoelen mag verschillend zijn.  Dit zorgt voor een heel speels effect rond de eettafel! Met deze tips kun je op een simpele manier een hele andere look aan je eetkamer geven. Bekijk ook bijvoorbeeld thuishint.nl voor nog meer tips voor een gezellige en leuke eetkamer.

Geef een antwoord