Bamboe kleding hip 2019
KledingTrends

Bamboe kleding: zo ben jij helemaal hip in 2019!

2.29KViews

Volg jij altijd de nieuwste modetrends? Vind je het geweldig om altijd in de meest trendy outfits rond te lopen? Dan ben jij vast al op de hoogte van de groeiende vraag en populariteit van bamboe kleding. Nee? Dan wordt het hoog tijd om jou te introduceren in de wereld van de Bamboo Basics!  

Bij bamboe denk je waarschijnlijk niet direct aan kleding. Meestal denken we aan de geweldige bamboestokken die we vaak in Oosterse interieurs verwerkt zien. Bamboe heeft een zeer karakteristieke en natuurlijke uitstraling. Een uitstraling waar wij ontzettend dol op zijn. Niet alleen in huis, maar ook als het gaat om kleding. Als je bamboe kleding voor het eerst ziet, zal je waarschijnlijk niet direct opmerken dat deze van bamboe is gemaakt. Opvallend voor bamboe textiel is dat de stof zijdezacht is. Veel mensen zijn juist in de veronderstelling dat deze kledingstukken hard en stug moeten aanvoelen. Bamboe is immers een zeer sterke plant. Niets is echter minder waar. Sterker nog: bamboe kleding beschikt over een aantal zeer interessante eigenschappen. Ben jij klaar voor een trendy start van de zomer van 2019? Kies dan voor bamboe kleding! In dit artikel leggen we uit waarom.

Waarom kiezen voor bamboe?

Bamboe, veel mensen beschouwen het nog steeds als voer voor de panda’s. Als je denkt aan bamboe, denk je direct aan tropische bossen en een geweldige pandabeer die tevreden op een bamboestok kauwt. Bamboe textiel, daar had je tot vandaag nog nooit van gehoord! Toch zal het je verbazen als je zou weten hoeveel bamboe textiel er dagelijks wordt verkocht. De populariteit voor bamboe kleding neemt gestaag toe. Steeds meer mensen vragen naar een duurzaam alternatief voor hun kleding.

Zoals we allemaal weten speelt duurzaamheid een belangrijke rol in ons land. De afgelopen jaren heeft de overheid ons steeds meer gestimuleerd om voor duurzame alternatieven te kiezen. Anno 2019 lijkt het kwartje te zijn gevallen. Steeds meer mensen verbouwen hun woningen en proberen zowel duurzaam te leven als te werken. Ook de keuze voor kledingmaterialen lijkt plotseling te veranderen. De vraag naar duurzame materialen zoals bamboe neemt toe.

bamboe onderbroek 2019

Voordelen van bamboe textiel

Naast de hoge duurzaamheidsfactor kent bamboe nog veel meer grote voordelen. Het is dan ook echt geen wonder dat de vraag naar bamboe steeds meer toeneemt. Wij lichten de belangrijkste voordelen hieronder voor je toe.

Bamboe textiel is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Van duurzaam ondergoed tot bovenkleding, werkelijk alles is mogelijk! Hierdoor kan je jouw outfit altijd zoveel mogelijk verduurzamen. Dat niet alleen, bamboe voelt ook nog eens heerlijk zacht aan op de huid. Bovendien kan bamboe tot 70% meer vocht absorberen dan katoen. Hierdoor is bamboe ook uitermate geschikt als sportoutfit.

Sommige mensen schrikken in eerste instantie van de prijs van bamboe kleding. Deze ligt een stukje hoger dan voor kleding van katoen of synthetische stoffen. Vergeet echter niet dat bamboe over nog één belangrijke eigenschap beschikt: een zeer lange levensduur. Hierdoor hoef je dus ook minder vaak te shoppen voor nieuwe kleding. Op de lange termijn ben je dus meestal goedkoper uit. Daarnaast zijn er veel leveranciers van bamboe textiel die hun prijzen zo eerlijk mogelijk willen houden. Zo is kleding kopen met een klein budget ook gewoon mogelijk!

Geef een antwoord