Buigbare trapleuning
TrendsWonen

Buigbare trapleuning: Waarom is dat een goed idee?

5.36KViews

Buigbare trapleuningen? De kans is groot dat je daar nog nooit eerder van hebt gehoord. De meeste trapleuningen zijn dan ook gemaakt van onbuigbaar hout. Dit is toch opmerkelijk want de meeste trappen lopen in een bocht of kromming. Daarom is het een stuk logischer om de houten trapleuningen in dezelfde krommingen te laten terugkomen. Het goed monteren van je trapleuningen vergt wel wat werk omdat het anders is dan de normale rechte leuning. Maar dit past wel een stuk beter bij de ronding van je trap.

Waarom wil je een buigbare trapleuning?

De meeste trappen zijn niet kaarsrecht, het is dan ook best bijzonder om de rechte trapleuningen te zien. Het is nog vrij nieuw om buigbare trapleuningen te gebruiken, terwijl dit beter past bij je trap. Deze leuning gaat de competitie dan ook aan met een rechte houten leuning. De buigbare leuningen zijn niet van hout gemaakt maar van kunststof. Deze leuningen kunnen precies op maat gemaakt worden zodat deze helemaal past bij je trap.

Het grote voordeel van buigzame trapleuningen is dat het makkelijker is om de trap op te lopen. Het verkleint de kans dat je van de trap valt en je nergens meer aan kan vastgrijpen. Het is ook nog eens beter voor je kinderen. Door een goede passende leuningen lopen je kinderen een stuk veiliger de trap af en leren ze trap lopen zonder dat je er constant bij moet zijn.

Trapleuning voor in je woning

Het is superonveilig om geen trapleuningen te gebruiken. Dat wist je waarschijnlijk al. Het eerste wat je doet als je de trap opknapt is de trapleuningen weer ophangen. Dan kan je op een verantwoorde manier de trap oplopen, vooral als je handen vol zijn. Omdat je en tas meeneemt naar boven of je de wasmand in je hand meeneemt. Een trapleuning gebruik je vaker dan je denkt.

Buigbare trapleuning woning

Maak er dan ook een veilige omgeving van door de juiste trapleuning te gebruiken. Voor elke trap is er een andere leuning nodig. Maar door een juiste leuning te gebruiken maak je het thuis een stuk veiliger. De meeste ongelukken gebeuren immers thuis, voorkom dat door er een veilige omgeving van te maken. Zo weet je zeker dat er niemand meer van de trap valt.

Voorkom vervelende ongelukken

Het grote voordeel van een buigzame trapleuning is dat je op elke tree van de trap de trap vast kan houden. In tegenstelling met een rechte leuning want daar heb je geen grip meer als de trap een kromming heeft. Als je dan uitglijdt of je handen vol hebt val je hard van de trap. Met een buigzame leuning hangt de leuning op de juiste hoogte en heb je op de hele trap voldoende grip. Dit is goed voor je eigen gezondheid en veiligheid maar ook voor de rest van je gezin.

Ben je nog op zoek naar een veilige en verantwoorde leuning voor je trap. Deze leuning vergroot de veiligheid van je hele gezin. Dat wil jij toch ook?

Geef een antwoord