kleding kopen klein budget
KledingModeTrends

Kleding kopen met een klein budget

1.37KViews

Het is weer bijna zomer! Dat betekent zonnige dagen, lange avonden en genieten van een cocktail op het strand. Hier heb je natuurlijk ook de juiste outfits voor nodig. Als je financieel nogal krap zit, kan dit een flinke uitdaging zijn. Zeker als je huidige zomerkleding nodig aan vervanging toe is. Kleding kopen met een klein budget… hoe pak je dat aan? Wij geven enkele slimme tips.

Maak gebruik van kortingscodes

De digitale wereld heeft het ons veel makkelijker gemaakt om voordelig te shoppen. Binnen één oogopslag zie je waar je het voordeligst uit bent, hiervoor hoef je niet stad en land af te lopen. Daarnaast kan je online enorm veel vouchers en kortingscodes vinden. Zo kan je shoppen tegen scherpe prijzen bij jouw meest favoriete kledingwinkels. Met een H&M voucher koop je de leukste zomerkleding, terwijl je niet buiten je budget hoeft te gaan. Dat scheelt je een hoop stress op financieel gebied en je loopt er deze zomer altijd stijlvol bij.

H&M voucher

Tweedehands

Sommige vrouwen moeten er echt niet aan denken, maar het is ook mogelijk om tweedehands voor kleding te kijken en zo geld te besparen. Bedenk ook dat er heel wat vrouwen zijn die veels te veel kleding in hun kast hebben hangen. Het meeste blijft ongedragen of ziet er nog zo goed als nieuw uit. Als ze deze verkopen, kan je voor zachte prijsjes aan (zo goed als) nieuwe kleding komen. Tweedehands shoppen is daardoor een stuk interessanter geworden. Natuurlijk is het wel belangrijk om goed op de staat van de kleding te letten. Als je de kleding niet in ‘real life’ kan bewonderen, omdat de afstand bijvoorbeeld te groot is, is het verstandig om naar close-up foto’s van de kleding te vragen. Zo kan je precies zien of er vlekken in zitten, of ze verwassen zijn en wat de algehele staat van de kleding is.

‘Lenen’ uit je omgeving

Zit je echt heel krap en beschik je eigenlijk over weinig tot geen geld om kleding aan te schaffen? Leg dan jouw situatie eens uit in de omgeving. Vaak zijn er genoeg vrouwen in je omgeving die een kledingkast vol hebben en deze juist graag wat willen uitdunnen. Zij willen sommige kledingstukken dan ook met liefde aan je ‘uitlenen’. Schroom je dan ook niet om deze vraag te stellen. Veel vrouwen zijn er alleen maar blij mee als ze je op die manier kunnen helpen.

lenen voor kleding

Goedkoop winkelen

Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook veel winkels te vinden waar je voor een klein prijsje leuke kleding kan kopen. Sommige vrouwen kopen hier echter liever niet, omdat de prijzen met een reden zo laag worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan slechte arbeidsomstandigheden in Derde Wereldlanden, waar de kleding wordt geproduceerd. Bovendien laat ook de kwaliteit vaak te wensen over. Om de prijzen laag te houden, ligt de kwaliteitsstandaard minder hoog. Hierdoor zal je ook minder lang met de kleding doen. Als je echter financieel zeer krap zit en de kleding toch maar voor één seizoen wilt aanschaffen, kunnen deze winkels de uitkomst bieden.

Geef een antwoord