meest uit slaapkamer halen
TrendsWonen

Zo haal je de meeste slaap uit jouw slaapkamer!

1.5KViews

 

Het is goed om te zorgen dat de zon uit de slaapkamer blijft. Met name in de zomermaanden kan het wel eens erg warm zijn en dan is het geen pretje als je in een warme kamer moet slapen. Veel mensen doen de raam een beetje open en dan is er wel wat frisse lucht. Dit maakt het slapen al heel wat aangenamer. Maar het is ook fijn als je het licht wat buiten kunt houden, ook wanneer je bijv. wisselende diensten hebt. Als het namelijk erg licht is in de slaapkamer dan is de kans groot dat je niet in slaap valt. Door een jaloezie te plaatsen bepaal jij zelf hoe licht of donker het is en dat is in de zomer een goede uitkomst. Als je een keer wat langer wil blijven liggen dan kan dat ook, want dan houd je het gewoon wat langer dicht. In de winter is dat ook weer zo, dan wil je misschien wakker worden van het licht in de ochtend en dan doe je je jaloezie wat eerder open. Je kunt het allemaal zelf regelen en dat is dan ook weer een voordeel.

Regel lichtinval van de slaapkamer

Teveel licht als je gaat slapen is niet prettig, daarom moet je zorgen voor een donkere plaats om te slapen. De lichtinval kan dan ook eenvoudig geregeld worden met jaloezieën. Het is belangrijk dat je goed slaapt en dat kan op een paar manieren:

  • Niet te licht en te donker. Dit kan heel goed met jaloezieën worden geregeld. Je bepaalt zelf hoe jij het beste kunt slapen en je kunt het ook testen door af te wisselen met de jaloezie totdat je weet wat je graag wilt en hoe je beter slaapt.
  • Ventileren is van belang, de raam iedere dag even open zodat het er door kan waaien en er weer zuurstof binnen komt. Wen jezelf aan om iedere ochtend even een half uur de raam open te doen. In de zomer kan dat wellicht beter in de nacht, maar dan pas je je er op aan wanneer het wat koeler is. Vergeet je raam niet dicht te doen!
  • Op tijd naar bed is ook van belang voor een goede nachtrust. Doe daarom op tijd de jaloezieën dicht zodat je ogen alvast kunnen wennen aan een wat donkerdere ruimte en eerder dicht blijven.
  • Zorg voor een rustige slaapkamer en niet teveel kleur en losse spullen. Als je teveel ziet, dan komt je hoofd niet tot rust en dat heeft ook weer invloed op je manier van slapen.

Kies voor jaloezieën

Jaloezieen van gordijnen.nl    zijn een goede keuze voor de slaapkamer. Je regelt dan namelijk zelf de lichtinval maar ook de sfeer. Je hebt meer privacy en je kunt zelf bekijken wat je wilt doen, wil je naar buiten kijken of wil je liever dat het wat donkerder is? Je hebt jaloezieën in alle soorten en maten en daar kun jij dus jezelf in verdiepen en kiezen. Het slapen zal alleen maar beter gaan als je je kamer zelf kunt beïnvloeden als het over de lichtinval gaat.

 


 

Geef een antwoord