welk materiaal voor deur en raam kiezen
TrendsWonen

Welk materiaal kies ik voor de deuren en ramen van mijn huis?

1.34KViews

Je bent aan het verbouwen of je bent een huis aan het bouwen (of bezig met de voorbereidingen), het is dan goed om stil te staan bij de materialen die gebruikt kunnen worden voor de deuren en ramen. Daarover willen wij je graag wat meer uitleggen zodat jij eenvoudiger je keuze kunt maken. We raden je dan ook aan dat je je er goed in gaat verdiepen, want de materiaalsoorten hebben overal invloed op. Neem daarom de tijd om alles op je gemak door te nemen en dan kun jij beter je keuzes afstemmen op hetgeen wat je wenst.

Deuren en ramen

Druk bezig met het kiezen van deuren en ramen? Misschien is de voorkeur al uit gegaan naar de Cando deur. Daar zal je dan in ieder geval geen spijt van krijgen want dit is een goede keuze! Bij ramen en deuren dien je goed te kijken naar de materialen die er zijn, zo zijn er PVC, aluminium en hout (het meest voorkomende). Je hebt een eigen smaak en dat is voor iedereen zo, maar het is toch goed om te weten wat de opties zijn en dat met elkaar te vergelijken.

  • PVC ramen en deuren, deze hebben vaak de beste prijs en kwaliteit verhouding. Het is stevig en ook betaalbaar. Het isoleert ook goed. PVC kan dan ook heel goed gebruikt worden bij oudere woning en ook bij de moderne woning. Het geheel zal goed aanslaan bij de rest van de woning en er zijn veel kleuren mogelijk.
  • Aluminium, dit is vaak te zien bij de wat meer moderne woningen. Er is volop kleurkeuze en je kunt ook zorgen dat het de look krijgt die je wenst. Het heeft ook echt een goede uitstraling en het is ook onderhoudsvriendelijk. Aluminium is wel duurder dan hout of PVC.
  • Hout kan ook een keuze zijn. Dit zorgt voor een warme uitstraling en het is natuurlijk. Hout kent een goede isolatiewaarde, alleen moet je het wel onderhouden. Hoe vaak dat is, hangt ook af van het weer. Maar daar dien je je wel van bewust te zijn wanneer je voor houten deuren en ramen gaat.

cando deuren

Wat kies jij?

Je hebt volop keuze als je nagaat wat er qua materialen kan als je je richt op ramen en deuren. Het is dan ook van belang dat je weet wat de voordelen zijn. Wat zijn jouw wensen? Wil je dat het modern oogt of juist heel natuurlijk? Heb je zin om alles ieder jaar te onderhouden of wil je juist zo min mogelijk onderhoud? Dan is er nog een optie waar je naar dient te kijken en dat is de prijs. Als je goedkoper uit wilt zijn dan is hout of PVC de beste optie, maar het ligt er echt aan wat je graag wilt en te besteden hebt. Kies daarom wat er bij jou past en wat er financieel mogelijk is.

Geef een antwoord