3 voordelen zonnepanelen
TrendsWonen

3 voordelen van zonnepanelen

2.25KViews

Zonnepanelen, we zien ze tegenwoordig op enorm veel daken prijken. Loop een willekeurige straat binnen en je ziet zo talloze verschillende woningen die uitgerust zijn met zonnepanelen. De populariteit is ongekend! Dit is natuurlijk ook niet zo gek als je bedenkt hoe belangrijk duurzaam en energiebewust leven anno 2019 is. De voorgaande jaren werd dit al steeds belangrijker, maar dit jaar lijkt iedereen wel écht bewust te worden van de mogelijkheden en de noodzaak om over te stappen op groene energie. De overheid vertelt ons al jaren dat de energietransitie in aantocht is. Eerst namen we het met een korreltje zout, maar de afgelopen jaren werd het toch echt wel duidelijk dat er verandering moest komen. Het gevolg? Mensen stappen massaal over naar groene energieleveranciers en overwegen tegelijkertijd zelfvoorzienende maatregelen. Zonnepanelen zijn hierbij nog steeds de meest populaire keuze. Maar waarom is dit eigenlijk? Wij vertellen meer over de 3 belangrijkste voordelen van zonnepanelen.

1. Natuurlijke bronnen raken nooit uitgeput

Zonne-energie uit Nederland is misschien wel de belangrijkste energiebron van dit moment. De voornaamste reden waarom we massaal over moeten stappen op groene energie is omdat fossiele brandstoffen uitgeput raken. We kunnen de aarde niet nog langer belasten om aardgas te winnen. Dit stopt een keer. Dan moet er natuurlijk wel een oplossing komen. De oplossing lijkt meer voor de hand liggend dan we waarschijnlijk ooit gedacht hadden: het gebruik van natuurlijke bronnen. Denk hierbij niet alleen aan zonne-energie, maar ook aan wind-, en zelfs waterenergie. Deze bronnen raken nooit uitgeput en belasten het milieu niet onnodig. Met zonnepanelen op het dak, geniet je van een goede voorbereiding voor de toekomst. Waarom wachten tot je geen enkele keus meer hebt? Maak nu de overstap en profiteer direct van alle voordelen!

natuurlijke bronnen energie

2. Besparen op de energierekening

Veel mensen denken dat zonnepanelen onbetaalbaar zijn. Dit is zeker niet zo. Door de toenemende vraag en het groeiende aanbod, zien we dat ze juist steeds beter te betalen zijn voor de gemiddelde consument. Dat neemt uiteraard niet weg dat het een flinke investering blijft. Dat laatste woord geeft echter wel direct weer waar je rekening mee moet houden: een investering. Je verdient het geld dus op de lange termijn weer terug. Die doe je door flink te besparen op de energierekening. Zodra de zonnepanelen op het dak geplaatst zijn, geniet jij van ‘gratis’ stroom. Hier hoef je verder niets meer voor te doen. Doordat zonnepanelen van een zeer lange levensduur genieten, haal jij de terugverdientijd er gemakkelijk uit. De stroom die je niet direct zelf gebruikt, zal worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Aan het einde van het jaar zal de energieleverancier bekijken hoeveel stroom je hebt teruggeleverd en hoeveel stroom je hebt ‘ingekocht’. Deze bedragen worden met elkaar verrekend. Hierdoor betaal je nog maar heel weinig tot niets voor de stroom die je dagelijks verbruikt.

3. Snelle plaatsing

Wil je de eerste stap naar duurzaam wonen zetten en heb je zonnepanelen aangeschaft? Reken dan maar op een snelle plaatsing. De panelen kunnen door een erkende installateur in slechts één dag geplaatst worden. Zo geniet je direct van je aankoop en profiteer je van alle voordelen.

Geef een antwoord