Wat zit er in private lease?
TrendsWonenZakelijk

Wat zit er in private lease?

1.44KViews

Een vast maandtarief per maand, verhoogde mobiliteit en een nieuwe auto. Dat zijn de belangrijkste succesfactoren van private lease. De afgelopen jaren is de populariteit van private lease enorm toegenomen. Waar het leasen van een auto voorheen enkel voor de zakelijke markt was weggelegd, zien we nu dat ook particulieren dolgraag een auto leasen. Leasemaatschappijen nemen hiermee de zorgen over fluctuerende kosten weg en geven stabiliteit. Ook particulieren genieten nu  van een nieuwe auto en krijgen meer inzicht in hun maandelijkse uitgaven. Geen wonder dat steeds meer mensen voor private lease kiezen. Maar wat zit er eigenlijk bij private lease inbegrepen en hoe gaat dit in zijn werk? Dat lees je in dit artikel!

Vast maandtarief

Wanneer je een auto least, zal je per maand een vast tarief betalen. In dit tarief zitten alle kosten die je normaal voor een nieuwe auto zou betalen inbegrepen. Denk hierbij aan afschrijfkosten, verzekeringen en onderhoud. Ook als de auto aan reparatie toe is, zal dit door de leasemaatschappij opgelost worden. Daardoor geniet je iedere maand van zekerheid. Er kunnen geen onverwachte konijnen uit de hoge hoed springen. Je profiteert altijd van inzicht over je vaste lasten en hoeft nooit bang te zijn voor extra kosten. Private lease wordt ook wel vergeleken met een all-inclusive hotel. Je betaalt een vast bedrag en alles wordt geregeld. Dit is voor veel Nederlanders een enorm aantrekkelijke gedachte.

private lease auto

Voordelen van private lease

Naast de financiële zekerheid zijn er natuurlijk nog veel meer redenen om voor private lease te kiezen. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Na de economische crisis in 2009 kregen veel Nederlandse huishoudens het flink te verduren. Hierdoor werden er nog maar heel weinig nieuwe auto’s verkocht. Op dat moment besloten leasemaatschappijen dat ze ook voor de gemiddelde consument een stuk aantrekkelijker moesten worden. Vanaf dat moment zagen we een stijgende lijn in het aantal lease auto’s dat op de weg rijdt. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, want door te kiezen voor private lease ontloop je een fiks aankoopbedrag bij de aanschaf van een nieuwe auto. Hierdoor is het ook voor gezinnen met een gemiddeld inkomen mogelijk om over extra mobiliteit te beschikken. Ook nu het beter gaat met de economie blijven we de stijgende lijn zien. Dit heeft vooral te maken met de diverse leasemaatschappijen die het voor particulieren een stuk interessanter maken om een auto te leasen.
  • In een nieuwe auto rijden heeft tevens zo zijn voordelen. Zo wordt de techniek steeds beter en worden ook de veiligheidsmaatregelen continu aangescherpt. Hierdoor profiteer je altijd van optimale veiligheid als je deel uit maakt van het verkeer.
  • Als je een nieuwe auto wilt kopen, zal je zelf over voldoende spaargeld moeten beschikken. Is jouw spaargeld net aan een verbouwing of grote aankoop opgegaan? Maar ben je wel toe aan een nieuwe auto? Heb je tevens een vast inkomen? Dan is private lease wellicht een interessante keuze. Zo kan je zonder spaargeld nog steeds in een nieuwe auto rijden. Je betaalt maandelijks een vast tarief en geniet van optimale zekerheid.

Geef een antwoord