trendy tuin creeren
TrendsWonen

Zo creëer je een trendy tuin, 3 handige tips!

1.84KViews

Nu het voorjaar weer van start is gegaan, verplaatst onze aandacht naar de tuin. De woning is al geheel up-to-date volgens de laatste woontrends, maar de tuin kan nog wel wat aandacht gebruiken. Natuurlijk beschik je al over enkele mooie tuinstoelen en profiteer je van een fijn terras, maar wat kan je nog meer doen om sfeer in de tuin te brengen? Hieronder geven we 3 handige tips om een trendy tuin te creëren. Ben jij al klaar voor de zomer?

1.         Volg de laatste tuintrends

Ieder jaar weer worden we overladen door nieuwe trends. Niet alleen op het gebied van wonen, maar ook als het gaat om de tuin. Als je de tuin flink wilt aanpakken, kan je dan ook zeker gebruik maken van de huidige tuintrends om voldoende inspiratie op te doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke materialen. Dit zien we niet alleen terug in de huidige woontrends, maar is ook enorm belangrijk in de Nederlandse tuinen. Kies daarom voor natuurlijke accessoires en tuinmeubilair om de natuurlijke look van de tuin te complimenteren.

Wil je extra inspiratie opdoen? Breng dan een bezoekje aan een tuincentrum of speciaalzaak. De digitale wereld maakt het tegenwoordig natuurlijk ook een stuk gemakkelijker. Deze stelt ons in staat om via speciale apps zoals Pinterest onze inspiratie en ideeën met elkaar te delen. Maak hier dan ook slim gebruik van om jouw trendy tuin compleet te maken.

laatste tuintrends

2.         Laat de creativiteit de vrije loop

Vaak zien we dat mensen zich continu aan het traditionele plaatje van de Nederlandse tuin houden. Enkele plantenbakken, een fijn terras en praktische tuinmeubelen zijn vaak de norm. Wees echter niet bang om hier van af te wijken. Je mag best een beetje outside-the-box denken. Dat geeft de tuin alleen maar extra karakter en een persoonlijke twist. Laat daarom je creativiteit de vrije loop en maak de mooiste creaties. Kies bijvoorbeeld voor een weelderige tuin of bijzondere tuinmeubels. Je kunt het ook klein houden door zelf accessoires te maken. Ga bijvoorbeeld met de kinderen aan de slag om mooie persoonlijke tuinaccessoires te maken. Dat maakt de tuin niet alleen een stuk persoonlijker, maar ook veel sfeervoller.

bijzondere tuinmeubelen

3.         Privacy waarborgen

Voldoende privacy in de tuin is van essentieel belang. De tuin moet immers een plek zijn om te ontspannen. Niet eentje waar je telkens over je schouders moet kijken, omdat je bang bent wat de buren zouden denken. Kies daarom voor een fijne tuinafscheiding om de privacy te waarborgen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een schutting, omdat deze direct privacy geeft. Een natuurlijke afscheiding is uiteraard ook mogelijk, maar hierbij kan het wel enkele maanden duren voordat je van enige privacy kunt genieten. Weeg daarom eerst alle voor- en nadelen tegen elkaar af, alvorens je een beslissing neemt.

Vind je een schutting niet passen binnen een trendy tuin? Dan heb je het onjuist. Tegenwoordig is het mogelijk om de schutting met zowel planten als bijzondere accesoires te decoreren. Een schutting is daarmee echt niet meer saai en kan juist van grote invloed zijn voor de sfeer in de tuin.

Geef een antwoord