duurzaam wonen
TrendsWonen

Duurzaam wonen is de nieuwe trend

2.06KViews

Duurzaam wonen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden vanwege het klimaat.

Er wordt vaak nog gedacht dat duurzaam wonen gelijk staat aan duur wonen. Duurzaam wonen hoeft echter helemaal niet duur te zijn. Je kunt vaak goedkoper uit zijn door duurzaam te gaan wonen. Wil je zelf ook duurzamer wonen? Hieronder geef ik je wat tips.

Zonnepanelen

Toegegeven, zonnepanelen zijn niet goedkoop. Het is echter wel een goed idee om in zonnepanelen te investeren als je wilt besparen op energiekosten en tegelijkertijd duurzamer wil leven. Je verdient de investering van de zonnepanelen meestal terug in zeven jaar en na die zeven jaar heb je aanzienlijk minder vaste lasten.

zonnepanelen duurzaam wonen

Tegenwoordig houden vergelijkingssites rekening met mensen die zonnepanelen hebben. Je kunt gemakkelijk aangeven dat je zonnepanelen hebt en daarna kan je de energieleverancier kiezen die het beste bij je past.

De woning

Als je van plan bent om een huis te kopen dan is het verstandig om rekening te houden met de duurzaamheid van het huis. Als het een groot huis is dan betekent het dat je meer ruimtes moet verwarmen, waardoor je meer kwijt bent aan energiekosten en het is minder duurzaam. Een kleiner huis is vaak duurzamer dan een groot huis. Let er bij de aanschaf van een huis wel op dat het goed geïsoleerd is.

Duurzame energie

Je kunt zelf ook kiezen voor duurzame energie. Op de online vergelijkingssite Overstappen.nl kan je makkelijk energie vergelijken en de goedkoopste energieleverancier kiezen. Als je elk jaar overstapt dan ontvang je elke keer een welkomstkorting. Hierdoor bespaar je veel geld. Als je duurzaam bezig wilt zijn, kies dan voor groene energie in plaats van grijze energie.

Energieneutraal

Als je echt goed bezig wilt zijn dat kun je het energieneutraal maken van je huis als doel stellen. Met een energieneutraal huis bespaar je natuurlijk het meest op energie uitgaven. Het is echter niet gemakkelijk om je huis energieneutraal te maken. Zo zijn er veel aanpassingen nodig. Het huis moet perfect geïsoleerd zijn, er moeten zonnepanelen op het dak liggen, vaak is er een warmtepomp geïnstalleerd en wordt er gebruik gemaakt van warmteterugwinning.

energieneutraal wonen

Geef een antwoord