badkamertegels badkamer
TrendsWonen

Zo vind je welke badkamertegels er bij jouw badkamer horen.

2.46KViews

Met zoveel dingen te overwegen bij de bouw van je eerste huis of het renoveren van je huidige woning, dat het kiezen van de juiste badkamertegels meestal het laatste is waar je aan denkt. Toch is het een belangrijke factor om de juiste tegels te kiezen die passen bij de inrichting van de badkamer. Door de juiste geselecteerde tegels verhoog je het ‘wow’-effect aan de badkamer.

Met de tegenwoordige keuzes voor badkamer wand- en vloertegels heb je de beschikking uit een enorme variaties in soorten en maten, ook patroon en textuur zorgen voor een natuurlijke- of glamoureuze uitstraling. En dan is er nog de keuze: ga je voor een gloednieuw badkamerontwerp of wordt de bestaande badkamer gerenoveerd? Buiten dat de tegels zorgen voor een mooie decoratie, dienen ze wel als bescherming in douche en bij wasbak.

In verband met condensvorming en waterspatten zijn sommige tegelmaterialen niet geschikt voor een badkamer. Maar over het algemeen blijft er een hele ruime populaire keuze over in ‘echte stenen tegels’ of door de mens gefabriceerde tegels. Hoewel natuursteen tegels een karakteristieke uitstraling hebben, zijn de zorg vereisten hoger wat betreft qua reinigen en onderhoud. Natuursteen vergt net als hout van tijd tot tijd zijn aandacht.

Maak voor jezelf wat tijd vrij met het kiezen van badkamertegels.

De kwaliteit van door mens gefabriceerde tegels doet niks onder tegenover de natuursteen versies. En zijn qua prijs gunstiger, ‘wat’ zijn voordeel heeft als je badkamer budget gebonden decoreert. Hoewel ze gemakkelijk te onderhouden zijn, missen ze het unieke karakter van steen. Het kiezen van tegels voor de badkamer kan overweldigend overkomen door het selectieproces, gun jezelf daarom voldoende tijd om de juiste tegels uit te zoeken om je badkamer compleet te maken. Tegels van Tegeldepot vertegenwoordigen een ruim assortiment tegen gunstige prijzen.

tegels van Tegeldepot

Doe eerst wat onderzoek en houd rekening met een kleurenschema waar aan gehouden moet worden. Gebruik tegel foto’s van badkamers die je mooi vindt als hulp, zodat het planningsproces korter wordt. Maak een besluit om de hele badkamer in verschillende kleuren of alles hetzelfde te doen. Kom met je plannen op tafel bij het ontwerpen ervan. Het is ongelooflijk hoeveel mensen hun plattegrond van hun huis vergeten mee te nemen bij het kiezen van badkamertegels.

Vergeet niet om dat mee te brengen, zodat de vertegenwoordiger weet wat de exacte afmetingen van de badkamer zijn of gaat worden, zodat hij weet hoeveel tegels je nodig hebt. Maak voor je zelf de keuze wat voor uitstraling de badkamer zou moeten hebben.

Wek de illusie van een grote badkamer, door grote tegels op de muur.

Met grotere tegels op de muur lijkt de badkamer groter. Het kiezen van 20 cm bij 40 cm rechthoekige wandtegels is een goede keuze hiervoor. Betekent ook dat er minder voegen te reinigen zijn bij de schoonmaakbeurt. Er wordt ook vaak aangeraden om als voegcement een lichtere kleur zoals lichtgrijs te nemen, omdat deze minder opvalt. Wit voegcement zal vuil duidelijk meer zichtbaar maken dan met een donkere kleur.

En denk je door te kiezen voor donkere tegels in de kinderbadkamer de beste optie is om vuil minder op te laten vallen, niets is minder waar. Het kiezen van donkere tegels zal de hoeveelheid schoonmaakwerkzaamheden niet verminderen, smoezeligheid zal net zoveel opvallen als op witte tegels. Het best om hiermee om te gaan is om te kiezen voor een kleur die in het midden zit. Het kiezen voor grijs-tint-tegels is bijvoorbeeld een keuze die niet erg trendgevoelig is en redelijk veilig omdat deze nooit zullen dateren.

Het is altijd verstandig om 10% meer tegels te bestellen dan wat er exact uitgerekend is, dit in verband met breuk, reparatie of het trimwerk.

Geef een antwoord