Is mat wit de nieuwe badkamer kleur
TrendsWonen

Is mat wit de nieuwe badkamer kleur?

4.59KViews

De kleuren van behang en schilderwerk binnenshuis zijn, net als kleding en accessoires voor de inrichting van je huis aan bode onderhevig. Dat modebeeld is veranderlijk, en de veranderingen kunnen het gevolg zijn van diverse redenen. Een foto van de huiskamer van een filmster in een glossy maandblad kan al voldoende zijn op de verkoop van een bepaalde kleur verf, een behangsoort of meubels in een bepaalde stijl enorm te verhogen.

Dat is echter, gelukkig maar voor de meesten van ons, iets minder waar voor de kleur en de inrichting van een badkamer. Al vele jaren wordt de badkamer in een afleiding van de kleur wit gehouden. Ook de inrichting, douchebak, wastafel, medicijnenkastje en zelfs de aloude badkuip zijn in de meeste gevallen wit. Het lichte groen wordt ook wel gezien maar dan eerder in publieke badkamers of in hotels en restaurants.

Is mat wit de nieuwe badkamer kleur?

Om toch een beetje een verschil aan te brengen zijn enige van de Europese fabrikanten van badkamermeubels uitgekomen met de kleur matwit. De hoge glans die het porselein zo eigen is, wordt steeds meer als storend ervaren. Dan is een matte kleur, zoals matwit een uitkomst. Maar betekend dit dat matwit de nieuwe modekleur in de badkamer wordt?

Eigenlijk denk ik niet dat de kleur van de wanden in een badkamer zo snel zullen veranderen. Het is een ingewikkeld en vooral arbeidsintensief gebeuren om de betegelde wanden van een badkamer te strippen van alle tegels. En daarna moeten de muren natuurlijk schoongemaakt worden, alle lijm en cementresten moeten verwijderd worden om met schone muren te beginnen.

Als je gaat verbouwen, ook voor een relatief klein project als een badkamer, maak dan eerst goede plannen voor de inrichting. En leg die plannen vast op tekeningen.

De wanden betegelen is, met moderne tegelmatten, al veel minder werk als het in het verleden altijd geweest is. Ook het cement heeft als verbindingsagent toch wel afgedaan. Er komen steeds betere lijmsoorten in de handel, die ook steeds beter zijn aangepast voor de vochtige omgeving van de badkamer.

badwit badkamer

De badkamer in je huis opnieuw betegelen, in de kleur matwit, kan natuurlijk wel. En toegegeven, matwit is een geweldige kleur. Als je het allemaal zelf kunt, des te beter. Het is beslist een geweldig gevoel te weten dat je hier in een echt eigen badkamer staat, zelf gedaan!

Maar dan moet je ook de badkamermeubels vervangen. Een oude wastafei in een nieuwe badkamer, dat gaat natuurlijk niet.
Probeer bij het inkopen van de meubels voor je badkamer een stijl aan te houden. Dat betekend in de meeste gevallen; maak het niet al te ingewikkeld want bij breuk of schade wordt het dan moeilijker vervangende onderdelen te vinden.

Als je gaat betegelen en schilderen ontkom je eigenlijk niet aan nieuwe badkamermeubels. De oude toiletpot en wastafel, en vooral die platte, spetterende douchebak, daar moet iets aan gedaan worden in een nieuwe badkamer.

Ga de markt op en doe je inkopen.

Behalve de meubels moet je natuurlijk ook alle aansluitingen, water, licht en zelfs de verwarming, goed herzien, onderhoud plegen en onderdelen vervangen. Ook de verlichting is na verloop van tijd aan vernieuwing toe. Let daarbij vooral op het laten aansluiten van de elektriciteit, ga dat niet zelf doen.

Heb je overigens al gedacht aan nieuwe onderdelen? Een wastafelkraan kopen bij Megadumptiel.nl, maar wel samen met alle andere aansluitpunten, kranen, douchekoppen met hogedrukinrichting, de spoelbak voor het nieuwe toilet en het kraantje om schoonmaakwater aan te voeren. Het is allemaal te vinden bij Megadumptiel.nl.

Of matwit echt de badkamer modekleur wordt? Dat hangt gelukkig niet van mij af, maar het is een prachtige kleur voor jouw badkamer.

Geef een antwoord