Zo vermeerder je de waarde van jouw woning
TrendsWonen

Zo vermeerder je de waarde van jouw woning

1.18KViews

Als je huis toe is aan een opknapbeurt, kan je met allerlei verbouwingen voor een hoger wooncomfort zorgen. Meestal bekijken we dit vanuit ons eigen standpunt. Wat vinden wij op dit moment belangrijk in huis? Wat ontbreekt er precies? Toch is er nog een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: kan deze verbouwing ook de waarde van mijn huis vermeerderen?

Een huis verbouwen kost altijd aardig wat geld. Daar ontkom je bijna niet aan. Daarom is het verstandig om verbouwingen te verrichten die niet alleen het wooncomfort verhogen, maar ook voor een waardevermeerdering van het huis zorgen. Als je ooit besluit om het huis te verkopen heb je bijvoorbeeld meer baat bij de aanschaf van kunststof kozijnen dan het laten plaatsen van een nieuwe keuken. Wij zetten een aantal verbouwingen voor jou op een rijtje die de waarde van jouw huis in één klap kunnen verhogen.

Kunststof kozijnen plaatsen

Zijn je kozijnen nodig aan vervanging toe? Dan doe je er goed aan om voor kunststof kozijnen te kiezen. Steeds meer Nederlanders hebben inmiddels deze keuze gemaakt. Dat is ook niet zo gek als je naar de talloze voordelen van dit materiaal kijkt. Zo is kunststof zeer onderhoudsvriendelijk, gaat het enorm lang mee en is het ook nog eens een zeer betaalbaar materiaal. En last but not least: kunststof kozijnen verhogen ook nog eens de isolatiewaarde van het huis. Hierdoor geniet van je een hoger energielabel, lagere stookkosten en een goedkopere energierekening!

Kunststof kozijnen plaatsen

Deze verbouwing is een goed idee als je nog enkele jaren in het huis wilt blijven wonen. Dit leidt immers niet alleen tot een fikse waardevermeerdering, maar ook op een flinke besparing van de stookkosten. Om zoveel mogelijk rendement te behalen is het dan ook verstandig om nog enkele jaren in het huis te blijven wonen.

Woon je in Alphen aan den Rijn, Hoofddorp of Nieuw-Vennep? Vraag dan eens een offerte aan bij Ploeg Kozijnen, hier vind je specialisten die kwalitatieve kunststof kozijnen tegen scherpe prijzen plaatsen!

Verbouwing van de badkamer of keuken

Veel mensen denken bij waardevermeerdering direct aan het verbouwen vanen de badkamer of keuken. Dit is echter lang niet zo effectief als sommige andere verbouwingen en enkel relevant als dit echt nodig is. Wanneer het wooncomfort drastisch verminderd doordat de badkamer en keuken aan vervanging toe zijn, kan een verbouwing inderdaad rendabel zijn. Als je dit echter enkel doet om de waarde van het huis te vermeerderen, kom je vaak van een koude kermis thuis.

Wil je de badkamer en keuken verbouwen en ben je van plan om over enkele jaren te verhuizen? Laat dan je eigen smaak niet te sterk doorschemeren in de stijlen. Dit is immers voor ieder persoon anders. Misschien ben jij dol op een knalrode keuken, maar is dit juist voor een ander gezin een goede reden om direct te slopen of iets van de vraagprijs af te praten. Kies liever voor neutrale kleuren en modern apparatuur die over enkele jaren nog geliefd zijn. Zo voorkom je dat de waarde van je huis juist zakt!

badkamer verbouwen meerwaarde

Verbeter de isolatie

Het verbeteren van de isolatie is ontzettend belangrijk als je de waarde van het huis wilt vermeerderen. Misschien zie je hier niet direct iets van in het huis, maar het zal wel degelijk de wooncomfort verhogen. Bovendien verminderd het energieverbruik drastisch en worden eventuele vochtproblemen opgelost. Het energielabel van de woning wordt hoger en door de lagere stookkosten verdien je deze investering al snel terug.

Geef een antwoord