ringmaat vrouw
ModeSieradenTrends

Zo bepaal je jouw ringmaat

2.13KViews

Sieraden kunnen we nooit genoeg hebben en daar hoort ook zeker een mooie ring bij. Of het nu een ring is om jullie relatie uiting te geven, of gewoon omdat je hem mooi vind, de maat is heel belangrijk. Een losse ring zal je snel verliezen, maar een te strakke ring kan vervelend zijn als je handen uit gaan zetten, bijvoorbeeld door warmte in de zomer.

Symbool van de liefde

Een ring word vaak gezien als een symbool van de liefde. Dat heeft alles te maken met de vorm. Een ring heeft geen begin en geen einde, net als ware liefde. Niet zo gek dus eigenlijk dat men op een bruiloft meestal een ring uitwisselt en geen ander sieraad. Ringen zijn er in iedere soort, kleur en maat, maar kies wel de ring die bij je past, zeker als het om de maat gaat.

Welke ringmaat heb ik?

Allereerst moeten we bepalen om welke vinger we de ring gaan dragen en ook zeker aan welke hand. De ringvinger van de rechterhand kan namelijk een andere maat hebben als de ringvinger van de linkerhand. Waar je de ring wilt dragen is helemaal jouw eigen keuze. Ook kun je 2 ringen combineren aan 1 vinger. Houd er dan wel rekening mee dat de ring iets hoger om de vinger komt en je dus wellicht een iets andere maat nodig hebt.

We bepalen de maat

De makkelijkste manier om de maat op te nemen is met een ring die je al hebt. Meet hier van de diameter op en neem daarbij de rand niet mee. Dus alleen de binnenkant van de ring.

Heb je nog geen ring en wil je de maat weten? Meet dan de omtrek van jouw vinger. Pak een touwtje en span die om de vinger. Niet te strak. Leg dit stukje langs een liniaal en je hebt de omtrek. De gemeten lengte is in mm de Europese ringmaat.

 

Geef een antwoord