afvallen vrouw
Vrije Tijd

Activeer je bruine vetweefsel en val af

2.23KViews

Bruin vet? Wat is dat en heb ik dat? Ja ieder mens heeft dat alleen staat dit vaak in de slaapstand. Bruine vetcellen slaan geen vet op en zijn daarom misschien wel de meest gewenste vetcellen die wij hebben!

Activeer je bruine vetcellen

Bruin vet is bruin van kleur en zet calorieën om in warmte. We hebben het allemaal, maar bij de meeste volwassene staan deze cellen in de slaapstand. Heel vervelend natuurlijk, zeker als we weten wat deze cellen voor ons lichaam kunnen betekenen.
Door deze cellen weer te activeren, kun je je ruststofwisseling verhogen, waardoor je sneller kunt afvallen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het activeren van bruin vet cholesterol verlagend werkt en dus slagaderverkalking remt.

Heb het koud

Misschien een hele rare opmerking maar als we het koud hebben kunnen we dus afvallen. Kou blijkt de beste manier te zijn om de aanmaak van bruin vet te stimuleren. Het is gebleken dat mensen wel 10 tot 15 procent meer energie verbruiken als we het koud hebben. We hoeven hiervoor niet in een koelcel te gaan zitten, maar bij 17 graden activeren we onze bruine vetcellen al. Zet die thermostaat dus maar een paar graden lager.

Eet pittig voedsel

Er zouden aanwijzingen zijn dat een stofje, genaamd capsaïcine, wat onder andere in chilipepers voorkomt, onze bruine vetcellen kan doen ontwaken. Pittig eten zou dus kunnen bijdragen aan ons gewichtsverlies.

Eiwitrijk voedsel

Ook eiwitrijk voedsel zou kunnen bijdragen aan de stimulans van de bruine vetcellen en dus aan onze afvalrace. Het aminozuur dat dit voedsel bevat kunnen we hiervoor aanwijzen als dader. Ook het stofje arginine wat we terug vinden in onder andere kwark, noten, zaden, kaas, melk en peulvruchten kan zeker zijn bijdrage leveren. Sowieso verzadigt eiwit goed, waardoor we minder snel treg krijgen.

Een lekkere combi

Door bovenstaande tips te combineren kunnen we een situatie creëren die ons zeker helpt met afvallen. Voor een groot resultaat moeten we natuurlijk nog wel een rondje sportschool, maar door deze tips te hanteren kunnen we ook zonder te veel moeite al wat kilo’s kwijt raken.

Geef een antwoord