vrije tijd
Vrije Tijd

Help ik heb vrije tijd!

2.19KViews

In ons drukke, dagelijkse leven hebben we eigenlijk veel te weinig tijd. We zijn altijd bezig met ons werk, ons gezin, sporten en dan hebben we het savonds wel een beetje gehad. Maar wat als er opeens een dag zich voor doet dat je ineens de tijd eens voor ons zelf hebben?

Neem tijd voor jezelf

Waarschijnlijk denk je dat je de tijd nuttig moet volbrengen en wil je alle klusjes die zijn blijven liggen op pakken. Stop! Ook jij heb recht op een jou momentje, dus rem je zelf af en stap af van de gedachten ik moet. Ga op de bank zitten, zet een rustig muziekje op en sluit je ogen. Luister naar je gevoel en stel jezelf de vraag “waar heb ik zin in?”

Waar heb je zin in?

Wanneer je jezelf die vraag hebt gesteld zal er vast iets boven komen waar je zin in hebt om te gaan doen. Ga dat boek lezen, die serie kijken of gewoon lekker naar buiten voor een fikse wandeling met de hond!

Stoorzender genaamd schuldgevoel

Veel mensen krijgen stress van vrije tijd. Aan de grondslag hiervan ligt het feit dat ze met zichzelf gaan stoeien of ze wel die leuke dingen voor zichzelf mogen doen in hun onverwachte vrije tijd. Natuurlijk mag dat! Als je nu aan het werk was geweest had je ook niet de ramen kunnen zemen of dat schap op kunnen hangen. Dan hadden deze klusjes ook even moeten wachten dus waarom nu dan niet?

Ik vul mijn vrije tijd op

Eigenlijk een hele grote misvatting, is dat iedereen altijd denkt dat vrije tijd moet worden opgevuld. Maar dat hoeft helemaal niet! Vrije tijd kun je ook gewoon eens vrije tijd laten. Ga op de bank zitten of in de tuin en doe gewoon eens een uurtje helemaal niets. Je zult zien hoe ontspannen dat ene vrije uurtje is geweest en hoeveel energie je dat eigenlijk zal geven

Geef een antwoord