sieraden zomer
ModeSieradenTrends

Sieraden in de zomer

1.97KViews

Sieraden in de zomer

Vooral in de zomer hebben jouw sieraden veel te lijden. De zon en zand zijn soms een aanslag op jouw sieraden. Maar ook de chloor van het zwembad en de oliën in de zonnebrandcrème, doen sieraden geen goed. Met de volgende tips houd je sieraden mooi, een hele zomer lang!

Geef sieraden een eigen bad

In de zomer komen sieraden prima tot hun recht. Maar het zweet, het chloorwater en het zonlicht zorgen er voor dat sieraden snel hun glans verliezen. En dat is het laatste wat we willen. Om sieraden mooi te houden hebben zij regelmatig hun eigen badje nodig. Bij de juwelier kan je daarvoor speciale reinigingsmiddelen halen. Dompel sieraden regelmatig hier in onder, zeker na een lange dag zon en strand. Je zult zien dat sieraden weer gaan stralen na een verfrissend bad. Spoel ze naderhand grondig af en droog ze met een zachte, schone doek. Zeker een geïmpregneerde poetsdoek is hier voor uitermate geschikt.

Neem een poetsdoek mee

Heb je weinig tijd of ga je op vakantie? Neem dan een poetsdoek mee. Bij de juwelier zijn speciale poetsdoekjes hier voor verkrijgbaar. Zo een doekje stop je makkelijk weg in de tas en je kunt altijd snel en gemakkelijk jouw sieraden even oppoetsen. De poetsdoekjes hoeven niet nat gemaakt te worden en doen snel hun werk.

Kies het juiste product

Sieraden worden gemaakt met verschillende materialen. Goud, zilver, staal en zo nog veel meer. Ieder materiaal heeft zijn eigen producten om de sieraden schoon te houden. Lees dus voor het gebruik altijd goed de verpakking. Bij het verkeerde schoonmaakmiddel bij het verkeerde materiaal kan een sieraad beschadigen. Heel vervelend en vooral heel erg zonde. Kom je er niet uit vraag dan altijd advies bij de juwelier, zij kunnen jou hier prima over informeren.

 

Geef een antwoord