Zelf kleding maken is nog nooit zo populair geweest!
KledingModeTrends

Zelf kleding maken is nog nooit zo populair geweest!

2.11KViews

Vroeger was het heel gewoon om je eigen kleding te maken. Toen het echter steeds gemakkelijker werd om kleding in de winkels te kopen, nam het aantal mensen die dit nog deed sterk af. Inmiddels zien we echter dat deze trend terug van weggeweest is. Massaal laten we onze creativiteit de vrije loop en maken we de mooiste creaties.  Zelf kleding maken is nog nooit zo populair geweest! Niet zo vreemd ook, want dit is de perfecte manier om jouw eigen stijl te bepalen. Bovendien geeft het maken van kleding ook gewoon een ontspannen en tikkeltje nostalgisch gevoel. Maar hoe oefen je deze trend uit? Pak je een naald en draad en zie je wel waar het schip strandt? Wij geven je enkele tips!

Materialen kopen

Natuurlijk begint ieder project bij het kopen van nieuwe materialen. Zelfs als je nog geen duidelijk beeld hebt van wat je precies wilt maken, ben je bij een stoffenmarkt aan het juiste adres. Hier vind je enorm veel stoffen in alle soorten en maten en kan je tevens rekenen op deskundig advies. Terwijl je rondslentert over de markt, zal je creativiteit direct enorm geprikkeld worden. Nadat je de juiste materialen hebt gekocht, kan je eindelijk aan de slag met het leukste gedeelte; het creëren van jouw eerste kledingstuk.

stoffe kleding

Naaien of toch breien?

Het is vooraf wel belangrijk om te bepalen of je liever voor breien of naaien kiest. Voor veel mensen geeft breien nog steeds dat ultieme nostalgische gevoel, maar ook achter een naaimachine kruipen kent zo zijn charme. Toch kan het als beginner best lastig zijn om een goede keuze te maken. Met een naaimachine is over het algemeen meer mogelijk, doordat deze machine je veel meer opties biedt. Helaas moet je het apparaat wel eerst aanschaffen (vaak een redelijke investering) en kan je deze niet zomaar overal mee naartoe nemen. Daardoor ben je vaak aan één plek gebonden om jouw hobby uit te oefenen. Breien kan je overal doen. Onderweg, thuis of in de tuin. Dat biedt ook weer enorm veel mogelijkheden.

Welke patronen ga je gebruiken?

Ga vervolgens op zoek naar de juiste patronen. Online zijn er gelukkig veel patronen te vinden die geschikt zijn voor een beginner. Ga er daarom eens goed voor zitten en bekijk de verschillende mogelijkheden.

Natuurlijk betekent dit niet dat je niet je eigen touch aan het kledingstuk kunt geven. Door felle kleuren te kiezen of een stof met een gaaf patroon geef jij het kledingstuk direct een persoonlijke touch. Laat daarnaast je creativiteit de vrije loop en maak gebruik van interessante knopen of strijk of naai leuke patches op het kledingstuk. Zo creëer jij direct een unieke uitstraling.

Vraag hulp

Als je voor het eerst zelf kledingstukken gaat maken, komt er waarschijnlijk een hoop op je af. Schroom je dan ook niet om advies te vragen. Online vind je heel veel mensen die dezelfde hobby uitoefenen en jou graag te woord staan. Vraag ook eens rond in je naaste omgeving. Wellicht zijn er nog meer mensen met dezelfde hobby of het idee om ooit zelf kleding te maken. Door de krachten te bundelen, zal je merken dat je alles veel sneller onder de knie krijgt. Dus ga aan de slag en bovenal; heel veel plezier!

Geef een antwoord