TrendsWonenZakelijk

Welke type printers zijn te koop en waar gebruik je ze voor?

1.08KViews

Printers zijn er in heel veel soorten. In de winkels, zowel online als offline, vind je verschillende varianten. Maar welke past nu bij de manier waarop jij een printer gaat gebruiken? Er worden wel eens technische termen gebruikt in een productbeschrijving, waardoor het nog moeilijker wordt om een goede keuze te maken. Echter wil je de printer niet kopen met teveel of te weinig faciliteiten. Elke miskoop is zonde van je geld. In dit artikel lees je in duidelijke taal meer over de verschillen tussen de soorten printers. Vanaf nu maak je nooit meer een verkeerde keuze.

Kleurenprinters

De naam zegt het eigenlijk al. Een kleurenprinter print niet alleen in zwart, wit of grijstinten, maar alle kleuren van de regenboog. Dit type printer is dus ideaal als je bijvoorbeeld je foto’s wil afdrukken of als je toevallig even een paar plaatjes nodig hebt. Een kleurenprinter is ook ideaal voor de werkstukken van de kinderen. Afbeeldingen in kleur staan net wat mooier dan in zwartwit. De beste kleurenprinters vind je bij PrintAbout.

kleurprinter
kleurprinter Printabout.nl

A3-printers

De meeste printers zijn standaard uitgerust op het printen van A4-formaten. A3-papier is groter en daardoor is de printer ook iets omvangrijker. A3-printers worden vaak gebruikt in kantoren waar ze folders of boekjes afdrukken. Als je de A3-vellen dubbel vouwt heb je een boekje of een brochure in een handig formaat.

Laserprinters

Een laserprinter drukt tekst en afbeeldingen af door toner aan het papier te hechten. Dat wordt gedaan met een laser door middel van led-technologie. Een andere benaming voor deze printer is daarom ook led-printer, maar in de (web)winkels vind je deze printer altijd onder de naam laserprinter. Deze printer is geschikt voor het afdrukken van grote partijen papier en is vooral te vinden in een zakelijke omgeving.

Inkjetprinters

Een inkjet printer plaatst inkt op het papier door middel van een sproeitechniek. De druk achter een sproeier zorgt ervoor dat de inkt op het papier terecht komt. Vroeger was deze techniek nog niet zo ontwikkeld. De inkt op het papier moest lang drogen en soms liep het uit. De techniek is er nu op vooruit gegaan en ook het afdrukken is gelukkig verbeterd.

Fotoprinters

Ook deze naam laat niet veel te raden over. Een fotoprinter is eigenlijk een inkjetprinter, maar dan met een hogere resolutie. Door de hoogte van de resolutie, het geavanceerde binnenwerk en de speciale cartridges druk je makkelijk en snel de mooiste foto’s af bij jou thuis. Voor je mooiste herinneringen hoef je nu niet meer naar de copyshop.

All-in-one printers

Het mooie van all-in-one printers is dat je naast printen, ook kan scannen en kopiëren. Wil je belangrijke documenten, bijvoorbeeld het contract voor je nieuwe werkgever, opsturen met een handtekening eronder? Met dit type printer hoef je echt helemaal nergens de deur voor uit.

All-in-one printers

WiFi-printers

Dit tijdperk is van de draadloze apparaten en dat heeft allemaal te maken met een WiFi verbinding in huis. Het handige hiervan is, is dat je de printer makkelijk kan verplaatsen. De enige voorwaarde is de juiste verbinding. Uiteraard zijn deze printers zowel in inkjet- als in laser uitvoering verkrijgbaar.

Geef een antwoord