tuin bestraten kosten
TrendsWonen

Wat kost het bestraten van de tuin?

1.75KViews

Terwijl de kou ons last nog steeds teistert, zijn veel mensen alweer met hun gedachten bij de zomermaanden. Wanneer je geniet van een eigen tuin zal je direct van deze luxepositie willen genieten als het eerste lentezonnetje doorbreekt. Toch blijkt dat niet altijd even eenvoudig te zijn. Wanneer de bestrating niet meer up-to-date is, zal je merken dat het woongenot zwaar beïnvloed wordt. Wellicht denk je erover om nieuwe bestrating in de tuin aan te leggen. Maar wat kost bestrating van een tuin eigenlijk? En is het mogelijk om hierop te besparen? Wij zochten het uit!

Het kostenplaatje

De bestrating van een tuin opnieuw laten aanleggen is geen goedkoop klusje. Zeker niet als je dit aan professionals overlaat. Het resultaat liegt er echter niet om. Je kunt duidelijk zien welke terrassen zelf zijn aangelegd en welke door vakmensen zijn aangepakt. Het kostenplaatje kan je echter een hoop kopzorgen bezorgen. Gemiddeld betaal je € 30 euro per vierkante meter als je de tuin laat bestraten. Dit lijkt weinig, maar als je een redelijke tuin hebt ben je al gauw een hoop geld kwijt. Gelukkig heb je zelf ook invloed op het uiteindelijke prijskaartje. Wij zetten een aantal bespaartips voor jou op een rijtje:

  • Doe zelf voorbereidend werk om kosten te drukken. Wanneer je fysiek in staat bent om veel voorbereidend werk te doen, kan dit uiteindelijk veel geld schelen. Wellicht beschik je over te weinig kennis en ervaring om een moeilijk tegelwerk te plaatsen, maar ben je wel in staat om de oude bestrating te verwijderen en de tuin startklaar te maken voor de professionals. Hierdoor zullen de vakmensen uiteindelijk minder tijd kwijt zijn en betaal jij minder aan uurloon.
  • Je kunt de prijs flink laten zakken door te kiezen voor goedkopere tegels. Eenvoudige tegels zoals koppelstones zijn uitstekend geschikt voor het bestraten van een tuin. Daarnaast behoren deze tot een goedkopere prijsklassen. Daardoor ben je voor de materialen minder geld kwijt en dat zal uiteindelijk veel schelen in het kostenplaatje.
  • Vraag meerdere offertes op bij stratenmakers in jouw omgeving. De prijzen kunnen zeer uiteenlopend zijn, waarvan je flink kan profiteren. De tuin laten bestraten hoeft zo helemaal niet duur te zijn!

tuin bestraten

De bestrating zelf aanleggen

Uiteraard is het ook nog mogelijk om de bestrating zelf aan te leggen. Hierbij geldt wel dat je in goede fysieke conditie moet zijn. Het bestraten van de tuin vraagt om veel tilwerk, daarnaast breng je heel wat uren op de grond door. Daar moet je lichaam wel toe in staat zijn. Daarnaast short het vaak aan kennis en ervaring. Zeker als het gaat om bijzondere legmethodes of ingewikkelde patronen. Dan is het verstandiger om een professional in te schakelen. Wanneer je kiest voor simpele tegels is het mogelijk om deze klus zelf aan te pakken.

Ben je zelf niet in staat om te bestraten, maar beschik je niet over de financiële middelen om dit uit te besteden? Vraag dan aan mensen in je omgeving of zij verstand hebben van het leggen van tuintegels. Vaak zijn er mensen die je graag willen helpen. Zo bespaar je alsnog kosten en weet je zeker dat de taak op goede wijze wordt volbracht.

Geef een antwoord