trendy kapsel met extensions- de hair weave
ModeTrendsVrije Tijd

Eenvoudig een trendy kapsel met extensions: de hair weave

2.05KViews

Voor stijlvolle kapsels gebruiken mensen al jarenlang hairextensions. Wist je dat de zogenaamde ‘hair weave’ extension al in de tijd van de oude Egyptenaren gebruikt werd? In het Egypte van eeuwen geleden waren haren een statussymbool. De Egyptenaren vonden slimme haarverdikkings- en verlengingsmethodes om een prachtig volle haarbos te realiseren. Ook nu wordt deze hairextension nog volop gebruikt. Uiteraard is de techniek door de tijd heen ontwikkeld en verbeterd. De moderne term voor de hair weave komt van de productiemethode die gebruikt wordt. Door middel van een weeftechniek worden haarstrengen aan een koord bevestigd. In plaats van losse haarplukken krijg je zo een prachtig brede lijn met volle, lange haarlokken. Deze weaves zijn op veel verschillende manieren te gebruiken.

Een hair weave voor ieder haartype

Dankzij de ontwikkelingen zijn hair weaves nu nog mooier, natuurlijker en veelzijdiger. Je kunt er vrijwel alle gewenste stijlen mee creëren. Producenten bieden tegenwoordig ook vele kleuren, texturen en lengtes aan voor hairextensions. Steile, golvende of krullende haarextensies zijn daardoor verkrijgbaar in iedere gewenste haarkleur en lengte. Je kunt voor iedere haarkleur wel een bijpassend artikel vinden. Bovendien zijn hair weaves dubbel gestikt voor extra kwaliteit. Double drawn extensions hebben als groot voordeel dat ze van boven tot onder dezelfde dikte en lengte hebben. Dit zorgt voor een natuurlijke, prachtige look. Een hair weave maakt een trendy kapsel zo mogelijk voor iedereen. Het maakt niet uit wat voor haar je van nature hebt – steil, golvend, krullend of zelfs kroeshaar – met de juiste inzetmethode kun je een haarverlenging of -verdikking realiseren. Dit is ook juist wat de hair weave zo populair maakt: je kunt de hairextension op vele manieren (laten) bevestigen. Hieronder kun je ontdekken welke bevestigingsmethodes geschikt zijn voor jouw haartype.

hair-weave zwart

Kies je favoriete inzetwijze

Veel mensen denken dat het erg moeilijk is om hairextensions te plaatsen. Misschien vrees je dat je urenlang in de kappersstoel zal moeten zitten. Het ligt er echter maar net aan welke soort haarextensie je uitkiest. De hair weave is juist gemakkelijk en relatief snel te zetten. Dankzij de diverse inzetwijzen is er voor elk haartype een geschikte werkwijze mogelijk. De beschikbare bevestigingsmaterialen zijn lijm, een naald en draad of clipjes. Vanwege deze opties heb je geen warmtetang nodig. Dit is een prettig idee omdat je jouw haar niet zult beschadigen met te hoge temperaturen. Wil je liever ook geen (chemische) middelen als lijm gebruiken? Dan heb je nog genoeg alternatieven. Wist je dat je bijvoorbeeld zelf clip-in extensions kunt maken door clips aan de extensions te bevestigen? Je kunt de losse clipjes bijbestellen en vervolgens eenvoudig je haarextensies omtoveren in clip-ins. Verder zijn er voor haarextensies speciale naalden en draad verkrijgbaar. Zo kun je zelfs met kroeshaar je haar verlengen. Door het gehele haar in te vlechten, is het mogelijk om de hairweaves te bevestigen. Iedere inzetmethode biedt zo een uitweg.

ieder haartype Hair weave

Creëer met een hair weave je eigen haartrend

Met hair weave extensions zijn zowel een permanente als tijdelijke haarverlenging mogelijk. Ook tijdelijke kapsels voor bijzondere evenementen zijn daardoor te realiseren. Bovendien kun je de haarmatten bijknippen, precies in de banen die je wilt. Daardoor heb je veel vrijheid in het realiseren van trendy haarstijlen. Wil je een unieke stijl voor een fotoshoot? Met hairextensions kun je binnen korte tijd een make-over doen. Je kunt zelfs een andere haarkleur kiezen zonder je haar te hoeven verven met chemische middelen. Na de fotosessie kun je de haarextensies weer uithalen of een andere haarstijl bedenken. De echte creatievelingen onder ons zullen eindeloos kunnen variëren met stylingsopties. Bedenk een volledig eigen haarstijl met een hair weave extension. Wie weet zet je wel een nieuwe trend binnen de wereld van de haarmode.

Geef een antwoord