private lease
TrendsZakelijk

Wanneer is shortlease de beste keuze?

1.19KViews

Het regelen van goed vervoer lijkt altijd weer een moeilijk punt te zijn. Was het maar zo gemakkelijk om de mobiliteit te verhogen. Of je nu als particulier, zzp’er of eigenaar van een groot bedrijf om vervoer gelegen zit. Het vinden van een passende oplossing is lastig, er is immers enorm veel keuze. Inmiddels zijn we allemaal op de hoogte van de voordelen van private lease. Een auto leasen tegen een vast basistarief, precies weten waar je aan toe bent en altijd in een nieuwe wagen rijden. Als je veel kilometers rijdt en zeker wel enkele dagen per week op de weg te vinden bent, is een auto in eigen bezit of een private lease contract een slimme keuze. Maar wat als je wel van verhoogde mobiliteit wilt genieten, maar dit slechts voor een kortere periode nodig hebt? Dan is in de meeste gevallen shortlease de makkelijke keuze.

Wat is shortlease?

Bij shortlease profiteer je van alle voordelen van een langdurig leasecontract, maar beschik je over veel meer flexibiliteit. Waar je minimaal een jaar vastzit aan een private lease contract, kan je bij shortlease het contract iedere maand opzeggen. Dit is ideaal als je tijdelijk extra mobiliteit nodig hebt, maar wel over voldoende flexibiliteit wilt beschikken. Maar voor wie is deze manier van leasen geschikt?

lease contract

Beheerder van bedrijfswagenpark

Bij veel bedrijven is het standaard om een auto van de zaak mee te geven. Zeker als het personeel veel onderweg is om hun werkzaamheden te verrichten. Toch kan het creëren van voldoende mobiliteit enorm lastig zijn. Je weet immers nooit hoeveel personeelsleden precies gebruik gaan maken van de auto’s. Daarnaast kan het tijdens drukke maanden nodig zijn om meer werkauto’s tot je beschikking te hebben. Wat doe je dan? In dit geval is shortlease in combinatie met enkele langdurige leasecontracten de beste optie. De shortlease wagens gebruik je als er nood aan de man is of voor personeelsleden die nog in de proeftijd zitten. Als de extra mobiliteit niet meer nodig is, zeg je het contract simpelweg weer op. Een tijdelijk tekort is zo eenvoudig op te vangen en de bezettingsgraad flexibeler ingepland.

Startende ondernemer

Ben je pas als ondernemer gestart en heb je een auto nodig om je werkzaamheden te verrichten? Dan kan leasen een fijne oplossing zijn. Toch stuit je dan wel tegen één van de grootste problemen van private lease aan: er wordt gevraagd naar je jaarrekeningen en inkomsten. Die heb je als startende ondernemer nog niet. Bij shortlease stuit je niet tegen dit probleem en kan je zorgeloos een contract afsluiten. Nog een voordeel: als de zaken echt niet lopen, kan je het contract kosteloos opzeggen.

Particulier

Ook als particulier kan shortleasen soms de beste optie zijn. Misschien wil je bijvoorbeeld graag een nieuwe auto proberen. Vaak rijden mensen altijd in dezelfde soort auto en blijven ze bij een bepaald merk. Met shortlease is het mogelijk om ieder ander merk eenvoudig uit te proberen. In plaats van een eenvoudig proefritje, kan jij de auto nu minimaal één maand in het bezit hebben. Zo weet je precies of deze auto wat voor jou is en kan je na de looptijd een langdurig contract afsluiten of de auto nieuw kopen.

Geef een antwoord