ModeSieradenTrends

Dit zijn de 3 meest gemaakte fouten bij het kopen van een nieuw horloge

3.92KViews

Een horloge, een kwalitatief uurwerk, is misschien wel het enige sieraad waarmee je jezelf écht kunt onderscheiden. Tegenwoordig kopen we geen horloge meer uit praktische beweegredenen, in tegenstelling tot vroeger kunnen we nu op ieder moment van de dag de tijd raadplegen. Eventjes op je smartphone kijken en je weet precies hoe laat het is, welke datum en welke dag. Daarmee heeft het horloge wel veel van zijn functionaliteit verloren. Dat is niet erg, want het horloge is veel meer dan dat.

Bij de aanschaf van een nieuw horloge zal je logischerwijs goed geïnformeerd te werk willen gaan. Je bent niet op zoek naar een prulletje van de markt, maar naar een écht kwalitatief uurwerk. Wanneer je echter op zoek gaat naar tips, kom je al snel heel veel vreemde termen en regeltjes tegen. Hierdoor weet je al helemaal niet meer hoe je kan zien of een horloge echt geschikt is. Er zijn dan ook genoeg valkuilen waarvoor we je willen behoeden. Daarom zetten wij de 3 meest gemaakte fouten bij het kopen van een nieuw horloge voor jou op een rijtje.

1.         De prijs is niet altijd een indicatie voor de kwaliteit

Vaak gaan mensen als volgt te werk: ze bekijken de prijzen van de verschillende horloges en kiezen voor de duurste. Duur staat immers gelijk aan goed. Maar is dit ook wel echt zo? Niet altijd.

Een Oris horloge beschikt bijvoorbeeld over een geweldige kwaliteit en tijdloos design, maar wordt wel tegen concurrerende prijzen aangeboden. Het uurwerk blijft van dezelfde kwaliteit, maar de prijzen zijn veel eerlijker voor de doorsnee consument. Laat je daarom nooit leiden door de prijs. Dat is niet altijd een goede indicatie voor de kwaliteit van het horloge. Soms wel, maar vaak ook niet. Blijf daarom goed nadenken en doe research om meer over de kwaliteit van het horloge te weten te komen.

oris horloge

2.         Naamsbekendheid zegt alles

De meeste mensen kiezen sneller voor bekende merken. Dit geldt niet alleen voor horloges, maar ook voor kleding, meubels, enzovoorts. Naamsbekendheid geeft een gevoel van vertrouwen. Als het merk heel bekend is, gaan we er vanuit dat de kwaliteit ook goed is. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Ook bekende merken kunnen soms fouten maken in hun uurwerken. Net zoals onbekende merken tijdloze en onderhoudsvriendelijke horloges op de markt brengen. Kijk daarom niet alleen naar de naamsbekendheid van het merk, maar ook naar de geloofwaardigheid van het product en de kwaliteit van het uurwerk. Naamsbekendheid zegt niet altijd alles.

3.         Een horloge is geen impulsaankoop

Verkopers die op winst belust zijn willen zoveel- en zo snel mogelijk verkopen. Hierdoor willen ze vaak een snelle deal sluiten om verder te gaan naar de volgende. Dit gedrag kan jou al veel vertellen over de kwaliteit van hun service. Een echte betrouwbare juwelier, waarbij horloges in het DNA zit, zal jou eerst aanraden om er een nachtje over te slapen. Een horloge is geen impulsaankoop. Een goed horloge kan jou onderscheiden van de menigte, staat bekend als droomobject. Daar mag je dan ook best even over twijfelen en over nadenken!

Geef een antwoord