Waarvoor gebruik je windbreekgaas?
Wonen

Waarvoor gebruik je windbreekgaas?

412Views

Het weer in Nederland kan vrij wisselvallig zijn en door het platte landschap kan wind zich vrij door het land bewegen. Dit is een van de redenen dat het het ene moment zonnig is en het volgende moment opeens keihard kan gaan regenen. Hier kunnen we helaas niets aan doen. Je kunt wel de wind uit je achtertuin houden! In dit artikel leggen we je uit waarom je een windbreekgaas kunt gebruiken.

Tegen wind

Dat windbreekgaas wind breekt, had je waarschijnlijk al bedacht! Maar wanneer wil je eigenlijk de wind uit je tuin houden? Allereerst kan een briesje erg koud zijn. Denk maar aan de eerste zonnestralen in het voorjaar. Eindelijk voel je dat de warmte van de zon jouw huid weer bereikt en dan komt er zo’n koud vervelend winterbriesje. Dan wil je geen trui aan trekken en al helemaal niet naar binnen gaan. Stel nou dat je een windbreekgaas hebt die je gemakkelijk aan de schutting kunt bevestigen, dan kun je toch van die eerste zonnestralen genieten!

Heb je een moestuin? Dan is de kans groot dat je deze op een beschutte zonnige plek wil bouwen. Een windbreekgaas is ook hier uiterst geschikt voor! Met een beschutte plek bescherm je je plantjes tegen kou en wind waardoor de kans dat ze de winter overleven aanzienlijk groter is.

Privacy

Naast dat een windbreekgaas de wind tegen kan houden, kan het ook de blikken van je buren en voorbijgangers tegenhouden. Je maakt een schutting zichtdichter met een windbreekgaas. Je kunt zo’n gaas in verschillende kleuren kopen. Zo heb je in de Nettenshop groene windbreekgazen die goed passen in een groene tuin. Daarnaast is er grijs en zwart gaas die voor een strakkere look zorgen.

Heb nieuw hekwerk waar je bijvoorbeeld klimplanten op laat groeien? Dan kun je hier tijdelijk een windbreekgaas aan bevestigen om de privacy in je tuin te verhogen tot de planten genoeg privacy bieden.

Goedkope oplossing

Een windbreekgaas laat niet alleen weinig wind en zicht door. Je kunt met een windbreekgaas ook schaduw creëren. Je kunt een windbreekgaas dus op veel verschillende manieren inzetten. Zo heb je in het voorjaar minder last van de koude wind, in de zomer een fijne schaduwplek en het gehele jaar genoeg privacy.

Je kunt gemakkelijk een stuk windbreekgaas op maat bestellen. Je kunt hem zelf met een touw of tiewraps bevestigen en het kost je niet veel. Bovendien kun je kiezen voor een afwerking met omgezoomde rand en ronde zeilogen. Hiermee is je gaas netjes afgewerkt en kan hij jaren mee.

Geef een antwoord