Kapsels met pony de mogelijkheden zijn eindeloos!
Algemeen

Kapsels met pony: de mogelijkheden zijn eindeloos!

227Views

De pony is een fenomeen in de mode dat betrekking heeft op het kapsel van voornamelijk vrouwen. Natuurlijk kun je als man ook een kapsel met pony nemen, maar er zijn er niet veel die dat doen. Waarom is deze coup zo populair bij vrouwen? Nou, het geeft je een unieke uitstraling en het kan de vorm van je gezicht op verschillende manieren uitlichten en benadrukken waardoor je er alle kanten mee op kan. Het nemen van een kapsel met pony kan je look dus totaal veranderen? En zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van een beetje afwisseling? Een kapsel met pony geeft je in alle gevallen een prominent voorhoofd, maar verder kun je eindeloos combineren met verschillende stijlen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wat meer of minder voorhoofd te showen, je haar (naast je pony) lang te laten groeien of te kiezen voor laagjes. Voor sommige vrouwen is een pony een bittere noodzaak, omdat ze een breed en hoog voorhoofd hebben. Een kapsel met pony kan dan heel erg goed staan en er ook voor zorgen dat deze vrouwen zich minder onzeker voelen. Maar in verreweg de meeste gevallen is een pony een keuze vanuit overweging die te maken heeft met stijl.  

Combinaties met lengte

Waar moet je nou op letten als je een pony gaat nemen? Er zijn immers ontzettend veel mogelijkheden bij kapsels met pony, en daarom zijn er dus ook veel dingen waar je op moet letten. Dingen, kortom, die kunnen beïnvloeden hoe een kapsel met pony jou uiteindelijk staat en of het goed bij je past. Wat onder andere factoren zijn die invloed moeten hebben op de lengte die je pony uiteindelijk aanneemt, zijn de lengte en breedte van het voorhoofd en andere gelaatstrekken. Heb je een groot en breed voorhoofd? Dan is het verstandig om de lengte van de pony wat langer te maken. Heb je als vrouw bijvoorbeeld kleine ogen die ook nog eens redelijk dicht bij elkaar staan, dan ziet het er goed uit om een pony te nemen die wat langer is. Meer specifiek: als je kapsel met pony niet verder komt dan de helft van de afstand tussen de wenkbrauwen en de haarlijn, dan accentueer je hoe klein je ogen zijn. Je wil juist het tegenovergestelde effect: dus neem je een wat langere pony. Heb je een wat grotere neus of valt je neus op een andere manier snel op? Dan is het juist beter om een kortere pony te nemen, zodat je je neus iets minder accentueert.   

De vorm van de pony

Goed, we hebben dus gezien dat de lengte van de pony bepalend kan zijn hoe goed een kapsel met pony je uiteindelijk zal staan. Een andere factor van belang, naast de lengte, is de vorm van de pony. Dat klinkt natuurlijk een beetje abstract, de ‘vorm’ van de pony. Hiermee wordt in de meeste gevallen bedoeld hoe de pony precies geknipt is. Is dat schuin? Of recht? Is er in laagjes geknipt of juist niet? Dit zijn meest voorkomende vormen van kapsels met pony:

  • De horizontale snit op gelijke lengte: deze pony past het best bij vrouwen met een lang of smal gezicht. Als je een wat breder gezicht hebt, accentueert deze soort pony namelijk precies deze eigenschap. Mensen zullen het eerder opvallen dat je een breed gezicht hebt, met andere woorden. 
  • De gebogen snit op gelijke lengte: van alle kapsels met pony is dit model uitermate geschikt voor vrouwen met een wat rechthoekig gezicht. Het nemen van deze specifieke soort pony kan ook een goed idee zijn als je ietwat hoekige gelaatstrekkingen hebt, dan kan deze coup ervoor zorgen dat deze eigenschappen wat minder opvallen, mocht je dat willen.  
  • De wegtrekkende pony: deze optie is steeds populairder voor vrouwen die denken over kapsels met pony. Deze pony loopt van de ene kant van het voorhoofd naar de andere kant en creëert zo een spannende look. De pony kam je voor je voorhoofd van de ene kant naar de andere kant en steek je vervolgens achter je oor. 

Kapsels met pony: wat wel en niet?

Er zijn natuurlijk dingen die je wel en niet moet doen als je een pony neemt, omdat het een zeer specifieke coup betreft die niet iedereen altijd even goed staat. Wat je vooral wel moet doen als je een pony neemt, zijn de volgende dingen: zorg er ten eerste voor dat je pony niet bolstaat, maar dat deze lang genoeg is zodat die goed ‘hangt’ als het ware. Kapsels met pony zijn er niet voor bedoeld om je haar te laten uitsteken namelijk. Wat je ten tweede moet doen is je pony niet te veel behandelen met shampoo, stijltangen of andere verzorgingsmiddelen. Een pony is namelijk niet zo groot en kan een te intensieve behandeling niet aan. Wat je niet moet doen is proberen je pony zelf te knippen. Dat gaat gegarandeerd fout natuurlijk. Laat je daarom altijd door een professionele kapper informeren en knippen!

Geef een antwoord