TrendsVrije TijdZakelijk

Waarop letten bij het kopen van fietsrekken?

1.33KViews

In de coronatijd zijn we weer massaal op de fiets gesprongen om drukte te vermijden. Hierdoor neemt het aantal fietsers in de steden gestaag toe. En dat geldt ook voor de drukte voor winkels en bezienswaardigheden. Daardoor zien we regelmatig fietsen tegen lantaarnpalen geparkeerd staan. Iets wat afbreuk doet aan de uitstraling van een winkel. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat winkels en andere trekpleisters investeren in fietsenrekken.

Niet alleen bedrijven en winkels hebben baat bij fietsenrekken. Ook thuis kan een fietsenrek van pas komen. Zeker voor grote gezinnen. Zij ervaren vaak dezelfde problemen als bedrijven en winkels. Er zijn teveel fietsen om in de schuur of de garage op te bergen en in de tuin levert dit alleen maar overlast op. Door te investeren in fietsenrekken kunnen zij voorkomen dat de fietsen overal verspreid liggen en veilig gestald kunnen worden.

Heb jij interesse in fietsenrekken voor zakelijk of misschien zelfs wel particulier gebruik? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Maar waar moet je op letten wanneer je kiest voor fietsenrekken bestellen? Wij zetten een aantal praktische tips voor je op een rijtje.

Grootte van het fietsenrek

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende stallingsplaatsen zijn. Wanneer het fietsenrek te weinig plekken beschikt, zal het probleem blijven bestaan. Daarom moet er eerst goed na worden gedacht over de behoefte aan stallingsplaatsen. Fietsenrekken variëren over een capaciteit van één tot vele tientallen plaatsen. Als je een fietsenrek voor particulier gebruik zoekt is het natuurlijk eenvoudig te bepalen hoeveel stallingsplaatsen je nodig hebt. Genoeg om iedere fiets in huis te stallen. Maar hoe bepaal je dit als eigenaar van een bedrijf of winkel?

Grootte van het fietsenrek

Het kan verstandig zijn om minimaal één week bij te houden hoeveel mensen ongeveer met de fiets jouw winkel of bedrijf bezoeken. Doe dit bij voorkeur in een week waarbij het weer goed is, zodat je een beter beeld krijgt van het aantal fietsers. Wanneer je over deze informatie beschikt, weet je ongeveer hoeveel stallingsplaatsen je nodig zult hebben. Heb je meer plaatsen nodig dan één fietsenrek kan bieden? Dan is het ook nog mogelijk om meerdere fietsenrekken aan elkaar te schakelen.

Beschikbare ruimte

Natuurlijk is het prachtig als je iedere fietser een stallingsplaats kunt bieden, maar dit is minder praktisch wanneer de beschikbare ruimte minimaal is. Het moet simpelweg wel passen om de stalling optimaal te kunnen benutten. In sommige gevallen is het daarom verstandig om voor andere ruimtebesparende oplossingen te kijken.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een dubbelzijdig fietsenrek. Hierbij hoef je slechts één fietsenrek te plaatsen, maar beschik je wel direct over dubbel zoveel ruimte om fietsen te stallen. Voor scholen en winkels kan ook een fietsenwand nog een optie zijn. Dit is een gehele wand aan fietsrekken, waardoor je direct over ontzettend veel stallingsplaatsen beschikt. Dit is een slimme manier om alle beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Let op: deze fietsenrekken worden eigenlijk vrijwel nooit verkocht aan particulieren en zijn echt bedoeld voor de gemeente, scholen en grote bedrijven.

Geef een antwoord