TrendsVrije TijdWonen

Tips om je interieur gemakkelijk en snel te veranderen.

869Views

Ben je helemaal uitgekeken op je huidige interieur? En voelt je huis momenteel niet echt als een thuis? Dan ben je wellicht echt een keer toe aan iets nieuws. Voordat je je interieur helemaal omgooit is het wel belangrijk om een duidelijk budget op te stellen. Je wilt immers niet teveel betalen voor deze make-over. Gelukkig hoeft het veranderen van je interieur helemaal niet zoveel tijd of geld te kosten. Er zijn verschillende manieren om deze eenvoudig en snel te veranderen. Maar waar begin je? Hoe pak je dit precies aan? Vandaag geven wij een aantal handige tips om je interieur gemakkelijk en snel in een nieuw jasje te steken.

Kies voor een persoonlijke touch

Veel mensen laten zich nog steeds leiden door de mening van anderen wanneer ze hun interieur aanpassen. Ze volgen de huidige interieurtrends nauwkeurig op en vergeten hierbij hun eigen smaak in het interieur te verwerken. En dat is zonde, want het is juist zo belangrijk om het interieur je eigen te maken. Je moet zelf blij worden van de uitstraling van je interieur. Alleen dan kun je van je huis een echt thuis maken. Hierbij hoef je echt geen dure designermeubels aan te schaffen. Zolang alles maar bij elkaar past en jouw karakter uitstraalt.

Een likje verf op de muren

Wanneer je je interieur eenvoudig en snel wilt omgooien is een nieuw likje verf op de muren precies wat je nodig hebt. Het grootste voordeel van verf is dat je voor relatief weinig geld een geheel andere uitstraling aan je interieur kunt geven. Let er bij het kiezen van de juiste verf wel op dat deze niet alleen bij je smaak maar ook bij je persoonlijke woonsituatie past.

Ben je niet ervaren met schilderen? En heb je kinderen waardoor er regelmatig iets op de muren wordt geknoeid? Dan is Sikkens Alpha Rezisto Mat een prima keuze. Dit is een zeer eenvoudig aan te brengen muurverf wat jouw interieur direct een geheel moderne en luxe uitstraling geeft. Bovendien is deze verf ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Vlekken kunnen eenvoudig met een natte doek verwijderd worden en de muren blijven jarenlang in topconditie. De perfecte sfeermaker voor een huis waar echt in geleefd mag worden!

Maak de ruimte leeg

 

Dor de jaren heen verzamelen we enorm veel meubels en accessoires. Hierdoor is het vaak moeilijk om hier nog doorheen te kijken. Je weet simpelweg niet meer wat je met de ruimte moet doen. Daarom is het belangrijk om de ruimte die je wilt aanpakken zo goed als leeg te maken. Haal hierbij eerst alle kleine decoratiestukken uit de kamer. Deze kan je eenvoudig in een doos stoppen. Bekijk vervolgens van welke meubels je gelukkig wordt en welke je liever weg zou willen zien. Je kunt kleine (lichte) meubels vervolgens naar buiten verplaatsen. Zo bewaar je enkel de spullen die gezien mogen worden of simpelweg te zwaar zijn om direct te verplaatsen. Hierdoor geniet je direct van meer overzicht en weet je vanuit welke basis je kunt werken. Vervolgens is het zeer gemakkelijk om nieuwe accessoires met andere kleuraccenten toe te voegen of bepaalde opvallende meubels te vervangen. Dit geeft wel wat extra werk, maar het resultaat zal er dan ook zeker naar zijn.

Geef een antwoord