gezondheidTrends

Waarom zijn vegan multivitamine beter voor iedereen?

829Views

Bijna elk dieet mist wel iets. Daarom is het goed om naast je voeding dagelijks ook vitaminen of supplementen in te nemen. Maar hoe weet je welke producten jouw dieet het beste aanvullen? Het is bovendien niet altijd duidelijk of de vitaminen die je gebruikt dierlijke producten bevatten. Dat terwijl je juist met een vegan dieet extra behoefte hebt aan ijzer, vitamine B12 en andere belangrijke stoffen. Er staat aangegeven welke voedingsstoffen er in de pil verwerkt zitten, maar waar de pil precies van gemaakt is staat niet altijd op het potje vermeld. Daar komt bij dat je met de meeste multivitamine letterlijk een dikke pil zult moeten slikken. Als jij op zoek bent naar een oplossing voor deze problemen moet je zeker dit blog lezen. Lees verder en ontdek welke vegan vitamine jouw dieet op een betere manier kan aanvullen.

De voordelen van veganistische vitaminen

Sommige supplementen bevatten veel ingrediënten die onsmakelijk, onethisch of zelfs schadelijk voor het milieu zijn. Dierlijke producten en genetisch gemodificeerde planten worden volop gebruikt bij vitaminen zonder een non-GMO en/of vegan keurmerk. Een goed voorbeeld van zo’n product is bijenpollen, een dierlijk ingrediënt dat niet veilig is tijdens zwangerschap en borstvoeding. Door jouw multivitamine te bestellen van een integere leverancier hou je jezelf en de planeet gezond. Er zijn vegan vitamines die je gebruikt naast een gezond dieet of andere vitaminen speciaal voor gezondere haren en nagels. Je kunt zelfs supplementen bestellen die goed zijn voor de vruchtbaarheid en helpen tijdens je zwangerschap. Maar welke stoffen heb jij nu precies nodig om een gezond leven te leiden?

vegan vitamine

Alles-in-één multivitamine voor elk dieet

Door te kiezen voor een vegan vitamine zorg jij dat je genoeg vitamine B12, omega 3 en foliumzuur binnenkrijgt. Zo kom je niets tekort en hoef je geen vlees, vis en andere dierlijke producten te consumeren. In een vegan multivitamine zit echter nog veel meer. Daarom zijn deze supplementen ook geschikt voor mensen met een vegetarisch of flexitarisch dieet. In plaats van met het hele gezin tien verschillende potten vitamine te gebruiken kan iedereen dezelfde vegan vitamine gebruiken. Dat maakt een gezond dieet een stuk makkelijker om te overzien. Maar hoe voorkom je dat zo’n alles-in-één pil niet veel te groot is om in te slikken?

Vitimites als gezonde snoepjes

In plaats van een grote, smerige pil die je bijna niet in kan doorslikken kan je nu kiezen om je vegan vitamine te bestellen in de vorm van een snoepje. Deze gummy snoepjes op basis van planten zonder GMO’s zijn natuurlijk zonder gelatine gemaakt. Volwassenen kunnen er vier per dag van eten en kinderen mogen er twee per dag nemen. Doordat de supplementen lekker smaken kunnen ze gebruikt worden als een beloning na het huiswerk of na de klusjes. Kinderen vinden ze hartstikke lekker en ze zijn nog gezond ook. Om het nog gemakkelijker te maken kan je er een abonnement op nemen. De multivitamine wordt overal in Europa gratis bezorgd. Zo heb jij altijd toegang tot een vegan vitamine die tegelijkertijd goedkoop, gezond, milieuvriendelijk en lekker is.

 

Geef een antwoord