Zo gaan je bedrukte koffiekopjes het langst mee
Trends

Zo gaan je bedrukte koffiekopjes het langst mee

775Views

Een echte koffieliefhebber zal in zijn leven heel wat koffiekopjes in handen hebben. Maar koffie drinken we allang niet meer allemaal op dezelfde manier. Elke koffievariant heeft namelijk bijbehorende kopjes. Wist je dat al die verschillende kopjes toch een mooie eenheid kunnen vormen en daarmee bijdragen aan de uitstraling van jouw bedrijf of horecazaak? Laat je koffiekopjes bedrukken met een logo of bedrijfsnaam en het is voor iedereen gelijk duidelijk dat koffie bij jouw bedrijf niet onderaan de prioriteitenlijst bungelt.

Verschillende soorten kopjes

Koffiekopjes en mokken zijn er in allerlei soorten maten. Bij cappuccino hoort een ander kopje dan bij espresso en latte macchiato verwacht je in een café toch anders opgediend dan dat je thuis zelf zou doen.

In de horeca wordt veelal gewerkt met drie standaardmaten qua kopjes. Het espressokopje, het standaard koffiekopje en een grotere kop voor cappuccinodrinkers. In cafés zie je vaak dat er dan een speciale schotel bij wordt gebruikt met ruimte voor een koekje, terwijl op kantoor vaak voor de meer praktische ronde vorm wordt gekozen.

Bij het kiezen van een kopje is het ook belangrijk om te letten op de hoogte van het kopje. Zeker als het kopje onder een specifieke koffiemachine of onder een Senseo-apparaat moet passen. Anders heb je straks prachtige kopjes met bedrukking die niet worden gebruikt vanwege de onjuiste hoogte.

Kop en schotel bedrukken

Veel bedrijven kiezen ervoor om hun kopjes wel te bedrukken maar de schotel niet. Vaak is hier niet over nagedacht en wordt het gewoonweg vergeten. Een mooie bedrukking op zowel het kopje als de schotel maken van het set een mooi geheel. De attentiewaarde van de bedrukking verdubbelt, omdat het op zowel de kop als de schotel terugkomt. Als kop en schotel bij elkaar worden besteld en bedrukt is dit qua prijs vaak ook voordeliger, omdat hetzelfde ontwerp vaker wordt gebruikt en dus de kosten per stuk afnemen.

Waar worden koffiekopjes van gemaakt?

Het meest voorkomende materiaal voor koffiekopjes is porselein. Porseleinen kopjes zijn kwalitatief hoogwaardig omdat ze op zeer hoge temperatuur worden geproduceerd. Porseleinen kopjes zijn ook licht en hebben een luxere uitstraling dan kopjes van bijvoorbeeld aardewerk. En niet onbelangrijk: porselein kan prima in de vaatwasser.

Keramiek is wat minder stootbestendig dan porselein, maar dit is met een glazuurlaag wel te verhelpen, zodat keramiek ook zeer kras vast is. Het leuke aan keramieken koffiekopjes is dat ze in veel kleuren verkrijgbaar zijn, terwijl porselein vaak alleen in de kleur wit verkrijgbaar is.

Aardewerk wordt veel gebruikt voor mokken van lagere kwaliteit. Prima geschikt voor thuisgebruik, maar vaak zie je na langdurig gebruik slijtage door het roeren met ijzeren lepeltjes. Of de koffieaanslag gaat er niet meer uit na een aantal keer wat langer wachten voor de afwas.

Geef een antwoord