Dit is waarom je aan zee altijd heerlijk kunt ontspannen
Vrije Tijd

Dit is waarom je aan zee altijd heerlijk kunt ontspannen

590Views

In Nederland zijn we gezegend met de mogelijkheid om heerlijk van zee en strand te kunnen genieten. Dat is echt niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Veel buurlanden zouden hier alles voor over hebben. De zee blijft immers iets speciaal hebben. Iets rustgevends. Groot voordeel in de huidige pandemie is dat de zee ook nog eens altijd toegankelijk blijft. Hierdoor is het een heerlijk uitje voor het hele gezin om eens optimaal te ontspannen, te ravotten of gewoon even wat rust in het hoofd te krijgen. Maar waarom komt de kracht van de zee vandaan? Waarom is ontspannen aan zee zo gemakkelijk? Waarom voelen we ons gelukkiger na een dagje aan het strand?

Water staat voor ontspannen

Wat veel mensen niet beseffen wanneer ze een hotel bij zee boeken, is dat alleen het uitzicht al een ontspannende werking heeft. Wetenschappers proberen al heel wat jaren te ontdekken waar de kracht van de zee vandaan komt. Hoe het komt dat we ons veel vrijer voelen aan zee. Hoe het komt dat we ons hier vele malen beter kunnen ontspannen.

Sommige wetenschappers geloven dat dit komt doordat ons lichaam ook voor een zeer groot deel uit water bestaat. Andere wetenschappers geloven dat de kleur blauw een rustgevend effect heeft op de hersenen. Wat de reden ook is, de werking van de zee is duidelijk. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat water de kracht heeft om hartslag en hersenactiviteit te vertragen en ons lichaam letterlijk tot rust te brengen.

Rustgevende geluiden

De geluiden aan zee brengen je direct in een roes. Geheel ontspannen sluit je je ogen en hoor je de golven op en neer deinen, de zeemeeuwen en misschien wel de mensen om je heen vol enthousiasme kletsen. De zee heeft altijd iets mysterieus en brengt bijna iets melancholisch en nostalgisch met zich mee. Er is dan ook niet veel voor nodig. Gelukkig maar, want in de huidige coronatijd is er verder ook nauwelijks iets te doen. Aan zee heb je ook verder niets nodig. De geluiden van de golven, de mensen om je heen en iets lekkers afhalen… alle ingrediënten die je nodig hebt zijn aanwezig.

Hotel aan zee

Een dagje naar het strand kan altijd. Op ieder moment van de dag en tijdens ieder seizoen. Of het nu hartje zomer is of midden in de winter. Een dagje zee is altijd een goed idee. Lekker uitwaaien met warme kleding of schaars gekleed in de zon liggen. Doordat er zo enorm veel verschillende mogelijkheden zijn, is een hotelletje aan zee dan ook altijd een goed idee. Fijn om samen met je dierbaren meerdere dagen genieten van de zee en heerlijk ontspannen thuis te komen.

Ben je op zoek naar een manier om meer tijd en aandacht in je relatie te steken? Dan is een hotel met romantische suite aan zee altijd een goed idee. Geniet van een heerlijke jacuzzi in de slaapkamer of een prachtige sterrenhemel boven het bed. Zo komen jullie niet alleen ontspannen thuis, maar ook nog eens met een nóg sterkere relatie.

Geef een antwoord