TrendsWonen

Waarom een verticale vlakke radiator zo populair is

1.05KViews

Vlakke verticale radiator wordt steeds vaker gezien in woningen. Ze hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Ze geven de woning namelijk direct een geheel nieuwe en bijzondere uitstraling. Maar hebben ze naast hun uiterlijk eigenlijk ook nog andere voordelen? Jazeker! Verticale radiatoren beschikken over meer voordelen en verschillende toepassingen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Wie op zoek is naar de juiste radiator voor in huis, moet dan ook zeker eens bij het assortiment van verticale radiatoren gaan kijken. In dit artikel vertellen we je waarom.

Ruimtebesparend

Verreweg het grootste voordeel van verticale radiatoren is dat ze enorm veel ruimte besparen. Toch staan mensen er vaak niet helemaal bij stil hoeveel ruimte een radiator precies in beslag neemt. Zeg nou zelf, heb jij hier ooit aan gedacht bij de aanschaf van een nieuwe woning? Waarschijnlijk niet. Meestal staan de radiatoren verborgen en zie je dan ook niet helemaal hoeveel extra je zou hebben wanneer deze er niet zouden staan. Bovendien moet je ook altijd rekening houden met het plaatsen van grote meubels. Zodra je deze voor de radiator plaatst, kan dit van invloed zijn op de warmteverspreiding en daardoor is het wellicht zelfs nodig om meer te stoken.

Door een verticale radiator te plaatsen heb je dit probleem niet. De radiator is veel compacter doordat hij niet meer horizontaal wordt geplaatst. Hierdoor neemt hij veel minder ruimte in beslag. Wanneer je de verticale radiator op een doordachte plaats monteert, dan kan dit enorm veel ruimte besparen en een positief effect hebben op de uitstraling van jouw interieur.

Vlakke verticale radiatoren

Handdoeken verwarmen in de badkamer

De meeste verticale radiatoren worden in de badkamer geplaatst. Dat is dan ook zeker niet zonder reden, want dit biedt talloze voordelen. Zo wordt de radiator niet alleen gebruikt als verwarmingselement, maar ook als handig rekje om de handdoeken op te verwarmen. Hoe fijn is het om tijdens de koude wintermaanden na het douchen jezelf af te drogen met een verwarmde handdoek? Of wellicht zelfs je pyjama te verwarmen? Zo voel je je helemaal opgefrist en opgewarmd, alvorens je in bed stapt. Wij durven te wedden dat je vervolgens binnen mum van tijd de slaap zal vatten.

Bovendien zijn verticale radiatoren in de badkamer ook nog eens ontzettend handig. Het is bijvoorbeeld mogelijk om spiegels of bakjes aan de weerzijdes van de radiator op te hangen. Zo geniet je direct van meer opbergruimte in de badkamer.

In verschillende kleuren verkrijgbaar

Eén van de grootste voordelen van verticale radiatoren is dat ze in heel veel verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan je ze eenvoudig aanpassen aan jouw badkamerinterieur. Trendy en modern of misschien zelfs wel een authentiek randje. Jij bepaalt het helemaal zelf. Er is keus genoeg om de radiator perfect aan te laten sluiten aan het interieur. Daarnaast kun je een standaard radiator natuurlijk ook zelf nog afwerken met een bijzondere kleur wanneer deze niet verkrijgbaar is. Zo geef je de badkamer eenvoudig een slimme eyecatcher!

Geef een antwoord