De meest romantische datetips in Amsterdam
TrendsVrije Tijd

De meest romantische datetips in Amsterdam

1.12KViews

Amsterdam, onze hoofdstad. Een bruisende stad waar ieder jaar weer duizenden toeristen naar afreizen. Ook onze eigen inwoners vinden het heel fijn om deze stad een paar keer per jaar te bezoeken. Niet gek, want Amsterdam biedt veel. Voor jong en oud. Of je nu meer over geschiedenis en cultuur wilt leren, een hapje wilt eten of simpelweg wat wilt shoppen: in Amsterdam vind je het allemaal. Maar wat als je binnenkort een romantische date op de planning hebt staan en je dit graag in Amsterdam wilt doen? Wat is er dan mogelijk?

Laten we voorop stellen dat er genoeg mogelijk is om deze date helemaal compleet te maken. De romantiek in Amsterdam is namelijk nooit ver weg. Bovendien zijn er genoeg verschillende romantische dingen om te doen. In dit artikel zetten we de meest romantische datetips in Amsterdam voor je op een rijtje. Lees mee en laat je inspireren.

Maak een boottocht

De grachten van Amsterdam. Wie kent ze niet? Niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook héél romantisch om op te varen. Gelukkig zijn er genoeg boottochten mogelijk in Amsterdam. Kies bij voorkeur voor een privé boottocht amsterdam. Hierbij vaart een begeleider mee, terwijl jullie samen kunnen genieten van het uitzicht en (hopelijk) het prachtige weer. Lekker kletsen en elkaar beter leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Je zal merken dat de tijd voorbij vliegt en de romantiek direct op zijn hoogtepunt is.

Maak een boottocht

Extra tip: boek eens een boottocht in de avonduren. De gracht is prachtig verlicht in de avond en wanneer je bij een heldere avond ook nog eens de sterren kunt zien, dan is de romantiek natuurlijk helemaal compleet.

Filmpje pakken

Naar de bioscoop behoort nog steeds tot één van de meest van de hand liggende dates ooit. Al met de komst van de eerste bioscopen, werden deze veelvuldig door stelletjes bezocht. Maar ach, waarom niet? Een filmpje kijken is natuurlijk nooit mis en in Amsterdam vind je genoeg unieke bioscopen en filmhallen. Denk bijvoorbeeld aan de sfeervolle Filmhallen of Studio/K. Wees niet bang dat je door de film tijdens je date elkaar niet beter kunt leren kennen, want deze filmhallen zijn tevens uitgerust met een geweldige bar waar je na afloop nog even kunt borrelen.

Een bioscoop is een prima keuze voor een eerste date. Dan is het nog een beetje aftasten allemaal en soms best lastig om voldoende gespreksstof te hebben. Wanneer je eerst samen een film kijkt, kun je in elk geval de inhoud van de film gebruiken als goede opening voor een gesprek. De rest volgt vanzelf!

Hapje eten

Op culinair gebied is er genoeg te vinden in Amsterdam. Restaurants in alle soorten en maten, maar ook bijzondere gelegenheden waar je een hapje en een drankje kunt scoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een amsterdam borrelboot of het zogenaamde kattencafé. Dit zijn bijzondere locaties om je date mee naar toe te nemen. Bovendien is de kans groot dat jullie beide nog nooit een dergelijke date hebben gehad. Dat maakt het alleen maar leuker natuurlijk!

Geef een antwoord