toenemende populariteit van kunstgras in de tuin
TrendsWonen

De toenemende populariteit van kunstgras in de tuin

1.12KViews

Het is tegenwoordig gebruikelijk om kunstgras in de tuin te plaatsen. Hoewel, niet alleen in de tuin. Vandaag de dag zijn de mogelijkheden voor het gebruik van kunstgras reuze. Zo kan deze ook op het balkon gelegd worden, in sporthallen en zelfs sportvelden. Alles is mogelijk! Maar hoe komt het dat kunstgras de afgelopen jaren zo’n enorme groei in populariteit heeft doorgemaakt? Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel eenvoudig. Dit heeft namelijk alles te maken met de enorme lange reeks van voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras.

Nieuwsgierig geworden? Of wil je ook kunstgras kopen, maar twijfel je nog? Hier volgen de grootste voordelen en redenen om de aanschaf van kunstgras zeker te overwegen!

Nauwelijks onderhoud

Verreweg het grootste voordeel van kunstgras is dat het nauwelijks onderhoud vergt. Iets waar de meeste tuinliefhebbers enkel van kunnen dromen. Want hoewel echt gras natuurlijk een geweldige natuurlijke uitstraling aan de tuin geeft, vraagt het tevens ook om ontzettend veel onderhoud. Je moet het gras regelmatig maaien, sproeien op droge dagen en beschermen tegen de ergste vorst. Kunstgras heeft vrij weinig nodig om mooi te blijven. Hierdoor hou je ontzettend veel tijd over en hoef je enkel nog te genieten van jouw mooie gazon.

Niet van het echt te onderscheiden

Toen kunstgras voor het eerst op de markt verscheen waren de meeste mensen nog niet laaiend enthousiast. Natuurlijk leek het heerlijk om geen onderhoud meer te hoeven verrichten, maar de uitstraling van het kunstgras was niet optimaal. Het zag er in de meeste gevallen zelfs gewoon zeer nep uit. Iets wat je eigenlijk hoopt te voorkomen als je voor een kunstvariant kiest.

Niet van het echt te onderscheiden

Gelukkig heeft de tijd wonderen verricht. Door de jaren heen is er steeds maar aandacht geweest voor het verbeteren van de uitstraling van het kunstgras. Met succes! Inmiddels is kunstgras bijna niet meer van het echt te onderscheiden. Hierdoor geniet je direct van die natuurlijke uitstraling en geweldige sfeer in de tuin, maar dan wel in combinatie met de voordelen van kunstgras. Dat is pas écht genieten!

Zelf leggen

Wat kunstgras tevens zo fijn maakt, is dat je deze eenvoudig zelf kunt leggen. Je hoeft daarvoor echt geen doorgewinterde hovenier te zijn. Niet iemand die continu bezig is met de tuin, die dol is op werken met de handen en die vrijwel nooit binnen te zien is. Nee hoor, ook als je dagelijks op kantoor zit en de tuin je gestolen kan worden, is dit een klusje die je gemakkelijk zelf kunt aanpakken. Kunstgras leggen is zeer eenvoudig en met de bijgeleverde instructies kan bijna iedereen dit zelf succesvol aanpakken. Wel adviseren wij om nog de hulp van enkele vrienden of familieleden in te schakelen. Het klusje verloopt net wat soepeler en sneller met wat extra krachten. Zo geniet je binnen no-time van een mooie en onderhoudsarme tuin. Wat wil je nog meer?

Geef een antwoord