een houten garage
TrendsWonen

Dé trend van dit moment: een houten garage

1.06KViews

Een hoog wooncomfort is van essentieel belang om prettig te kunnen wonen. Hierbij maakt het niet uit of je nu in een koop- of huurwoning woont. Toch blijkt het verhogen van het wooncomfort soms nog wel eens lastiger te zijn dan verwacht. Wat doe je bijvoorbeeld met je auto als er weinig parkeerplekken buitenshuis aanwezig zijn? Wanneer je iedere dag een heel eind moet lopen om bij je auto of je huis te komen, dan zal dit het wooncomfort enorm negatief beïnvloeden. Daarnaast zijn er ook situaties waarbij het prettiger kan zijn om je auto droog te parkeren. Een garage is dan de perfecte oplossing. En niet zomaar een garage. Nee, een echte houten garage. Dé trend van dit moment!

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een houten garage. Als we kijken naar de bijkomende voordelen, dan is dit ook eigen niet meer dan logisch. Zeker ten opzichte van een standaard garage van beton of steen, biedt een houten garage nog veel meer andere voordelen. Zo bespaar je veel geld en tijd bij het plaatsen van een houten garage en zijn ze relatief eenvoudig te installeren.

De voordelen op een rijtje!

Het is natuurlijk niet voor niets dat steeds meer Nederlanders een houten garage verkiezen boven de standaard garages. Een houten garage kent namelijk ontzettend veel verschillende voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

  • Ze zijn ontzettend eenvoudig te installeren. De meeste standaard garages van steen of beton moeten door een professional worden geplaatst. Houten garages kunnen over het algemeen gewoon zelf (met de hulp van een aantal vrienden of familie) geplaatst worden. Vaak lukt het bovendien ook nog eens om de garage binnen één tot twee dagen te bouwen. Iets wat je zeker niet kan zeggen van andere garages. Zo bespaar je veel tijd én geld!
  • Nog een groot voordeel van een houten garage is dat deze over een zeer lichte fundering beschikt. Beton en steen zijn al zeer harde en zware materialen. Hierdoor hebben zij veel zwaardere funderingen nodig om de constructie overeind te houden. Bij een houten garage is vaak slechts één constructieplaat nodig. Dat scheelt heel veel in gewicht.
  • En last but not least… de geweldige authentieke uitstraling. Een houten garage is simpelweg een lust voor het oog. Daarnaast kunnen ze eenvoudig naar wens bewerkt worden. Je kunt het hout na enkele jaren gemakkelijk opschuren en overschilderen om de door jou gewenste uitstraling te krijgen. Daarnaast verlangen ze minder onderhoud, wat veel geld en extra tijd bespaart. Win-win!

De voordelen op een rijtje!

Hout laten impregneren?

Er zijn mensen die ervoor kiezen om geheel zelf materialen uit te zoeken en hiermee zelf een houten garage te bouwen. Dit is uiteraard mogelijk, maar dat betekent wel dat je de garage optimaal moet onderhouden om de levensduur te kunnen verlengen. Wanneer je kiest voor speciaal hout wat geïmpregneerd is, dan geniet je maar liefst 25 jaar van een onderhoudsvrije garage. Zo bespaar je jezelf veel tijd en energie en weet je zeker dat jouw garage lang mee zal gaan. Zeker de moeite waard dus!

Geef een antwoord