refurbished telefoon
TrendsZakelijk

Waarom refurbished telefoons steeds populairder worden

764Views

Smartphones worden steeds duurder. Gelukkig betekent dit ook dat de kwaliteit in sprongen vooruit gaat. Zo zien we de levensduur ieder jaar toenemen en zijn de meeste smartphones ook steeds gemakkelijker in gebruik. Toch zijn er ook altijd mensen die altijd over de nieuwste modellen willen beschikken en daardoor relatief nieuwe smartphones inleveren of zelf te koop aanbieden. Dit levert een groot voordeel op voor andere consumenten, want zo zijn zij in staat om een relatief nieuw en met name goed model voor een lagere prijs aan te schaffen. Zo is een (semi-nieuwe) smartphone kopen voor vrijwel iedereen mogelijk. Toch heeft tweedehands smartphones kopen niet altijd de voorkeur. Je weet immers nooit of de verkoper helemaal eerlijk is. Dit kan leiden tot een gigantische miskoop. Het is dan ook geen wonder dat de populariteit voor refurbished toestellen enorm is toegenomen.

Hoewel de populariteit voor refurbished toestellen is toegenomen, weet nog lang niet iedereen wat dit precies inhoudt. Want wat is refurbished eigenlijk? En wat zijn de voordelen hiervan?

Wat is refurbished?

 

Refurbished wordt in het Nederlands ook wel gereviseerd genoemd. Dit kunnen we definiëren als het controleren en herstellen van producten. Dit kan eigenlijk alles zijn. Van smartphones tot laptops en zelfs auto’s en motoren. Werkelijk alles kan gereviseerd worden. Refurbished toestellen worden dus gecontroleerd en hersteld.

Dit klinkt misschien een beetje ingewikkeld. Maar geloof ons, dat valt echt wel mee. Wil je een refurbished iphone xs kopen? Dan zal de leverancier van dit gereviseerde product altijd eerst het toestel volledig reinigen, inwendig opschonen en weer terug brengen naar de fabrieksinstellingen. Daarnaast wordt er gecontroleerd of er geen zware mechanische problemen zijn. Kortom, nadat deze volledig is gereviseerd, zal deze technisch gezien zo goed als nieuw zijn. Natuurlijk zal je aan de buitenkant vaak wel zien dat het toestel eerder is gebruikt, maar in werking volstaat deze meer dan prima.

refurbished iphone xs kopen

Voordelen van refurbished toestellen

Maar waarom zou je kiezen voor een refurbished toestel?

Het grootste voordeel van een refurbished smartphone is natuurlijk het kostenplaatje. Je betaalt beduidend minder voor een relatief nieuwe telefoon. Bovendien weet je door de controles die zijn uitgevoerd dat deze geheel naar wens werkt. Wanneer er toch technische mankementen zijn, dan moet dit gemeld worden en zal de prijs hier ook op worden aangepast.

Daarnaast is refurbished een stuk veiliger dan de aanschaf van een tweedehands toestel. Je zal op allebei veel kosten kunnen besparen, maar bij tweedehands weet je nooit helemaal zeker wat je koopt. Het kan heel goed zo zijn dat het toestel niet naar behoren werkt, maar garantie heb je vaak tot de deur. Daardoor kan goedkoop al snel duurkoop worden. Bij een refurbished toestel heb je dit probleem niet. Het toestel is zorgvuldig gecontroleerd en waar nodig hersteld. Hierdoor weet je zeker dat je enkel de beste kwaliteit mag verwachten. Daarnaast ontvang je bij de aankoop van een refurbished smartphone altijd garantie. Wanneer er zich binnen deze garantieperiode toch problemen voordoen, dan zullen deze kosteloos worden gemaakt of mag je een geheel nieuw model kiezen.

 

 

Geef een antwoord