De veelzijdigheid van de Zweedse rabat
Wonen

Waar moet een schutting aan voldoen?

1.39KViews

Heb je de keuze gemaakt om een schutting te gaan plaatsen als erfafscheiding, maar weet je nog niet helemaal waar je precies op moet letten? Het is namelijk belangrijk om op bepaalde elementen te letten, zodat je er zeker van bent dat de schutting direct goed geplaatst wordt. Er zijn namelijk wel een aantal regels aan verbonden. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te overleggen met de buren, zodat jullie wellicht samen een schutting kunt plaatsen.

Verschillende vastgestelde regels

Allereerst moet je natuurlijk een kleur kiezen wat het beste in jouw tuin past. Wil je een houten schutting, een hout beton schutting of bijvoorbeeld een bamboe schutting? Alles is mogelijk. Er zijn echter wel regels wat betreft het plaatsen van een hekwerk of schutting. Dit mag namelijk maximaal twee meter hoog zijn. Plaats je de schutting voor het huis, dan mag dit maximaal maar één meter hoog zijn. Hier zijn de meeste schuttingen natuurlijk op gemaakt, maar plaats dus niet zomaar een schutting in de voortuin. Als de gemeente dit anders heeft bepaalt gelden deze regels niet.

regels schutting

Jouw kant van de schutting

Als je een schutting wil plaatsen mogen er geen ramen of balkon binnen twee meter van jouw schutting zijn die zicht hebben op de grond van jouw buren. Dit in verband met de privacy van jouw buren. Aan jouw kant van de erfafscheiding mag je in principe doen wat je zelf wilt. Bouw er bijvoorbeeld iets tegen aan of maak een schilderij op de schutting. Dit is geheel aan jou.

Een schutting plaatsen

Voor de exacte regels wat betreft het plaatsen van een schutting kun je informeren bij jouw eigen gemeente. Zij kunnen je precies vertellen wat wel en wat niet mag. Aan de hand daarvan kun je een mooie schutting uitkiezen uit ons assortiment. Heb je inmiddels al een mooie kleur uitgekozen? Plaats je samen met jouw buren een schutting om de kosten te besparen of ga je dit toch alleen doen? Wij kunnen in ieder geval onze hulp aanbieden bij het kiezen van de juiste schutting.

Geef een antwoord