een goede elektricien
TrendsVrije TijdWonen

Waar moet een goede elektricien aan voldoen?

2.33KViews

Het komt regelmatig voor dat er problemen ontstaan met een elektrische aansluiting binnenshuis. In dat geval is het af te raden om zelf te gaan sleutelen. Elektriciteit kan zeer gevaarlijk zijn als hier niet op de juiste manier mee omgegaan wordt. Heb jij te maken met elektriciteitsproblemen in huis? Dan is het hoog tijd om een elektricien in te schakelen. Toch kan het moeilijk zijn om een elektricien van afstand te beoordelen op zijn kennis en ervaring. Waar let je eigenlijk op als je een elektricien inschakelt? Wij geven je een aantal handige tips.

Vraag naar papieren

Om te beoordelen of een elektricien vakbekwaam is, is het belangrijk dat deze beschikt over de juiste papieren. Twijfel je oer de vakbekwaamheid van jouw elektricien? Schroom je dan niet om naar zijn papieren te vragen. Een goede elektricien is op de hoogte van de NEN 3140 regeling en heeft hier voldoende cursussen voor gevolgd. Tevens zal hij een opleiding voor elektrotechniek gevolgd moeten hebben. Vraag daarom om diploma’s of certificaten. Wilt de elektricien niet mee werken of is deze niet overtuigend genoeg om zijn vakbekwaamheid aan jou te tonen? Dan is dit niet een persoon die je graag wilt inhuren. Een goede elektricien zal geen moeite hebben met het tonen van zijn vakbekwaamheid.

Vraag naar papieren elektricien

Stel vragen

Voordat een elektricien echt aan het werk kan bij jou in huis, is het helemaal niet gek als je hem eerst een aantal vragen stelt. Vraag naar de cursussen die hij gevolgd heeft en vraag eventueel gegevens op bij het bedrijf waar hij gewerkt heeft. Zo heb je direct inzicht in zijn vakbekwaamheid, alvorens hij bij jou aan de slag gaat. Werkt de elektricien voor een bedrijf? Dan is het niet moeilijk te achterhalen hoe het klantencontact ervoor staat en of dit bedrijf verzekerd is voor slecht uitgevoerde werkzaamheden. Lees meerdere recensies over het bedrijf om jezelf ervan te overtuigen dat deze elektricien capabel genoeg is voor de werkzaamheden bij jou in huis.

Kijk kritisch naar het gegeven aanbod

Er zijn heel veel mensen die zich online als ‘elektricien’ voorstellen, maar uiteindelijk helemaal niet zo vakbekwaam blijken te zijn. Je wilt niet achteraf met onafgemaakte werkzaamheden zitten en het is van groot belang dat de elektriciteit in je huis goed geregeld is. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de kosten van je energierekening. Lijkt een aanbod online te mooi om waar te zijn? Laat deze dan ook gauw links liggen. Iets wat te mooi om waar lijkt te zijn, is vaak ook geen verstandige keuze. In de meeste gevallen is dit namelijk ook de realiteit.

aanbod elektricien

Vraag meerdere offertes aan

Heb je een elektricien nodig voor een grote klus? Dan heb je er veel baat bij om meerdere offertes aan te vragen. De prijzen kunnen enorm uiteenlopend zijn tussen verschillende bedrijven. Hou hierbij ook rekening met het klantencontact, een eventuele verzekering en de vakbekwaamheid van het personeel. Door het aanbod en de prijzen te vergelijken, is de kans dat je de verkeerde

 

Geef een antwoord